3 december 2009

Nillas utmaning

Nilla har utmanat mig att skriva ner tio saker om mig själv. Jag antar utmaningen och listan kommer här:

1. Jag älskar att läsa och har alltid gjort det. Lärde mig läsa när jag var fem med hjälp av en äldre kamrat som kunde läsa och började med Pippi Långstrump som till stor del har format mitt liv. Pippi fick mig tidigt att inse att barn faktiskt kunde både synas och höras (fast det tyckte inte mina föräldrar).

2. Gifte mig när jag var 20 och fick två underbara och knasiga döttrar (1972 och 1976) med min dåvarande man Lasse. Mina flickor och mina sex fantastiska barnbarn är mina ögonstenar. Min galna sambo och tillika göteborgare är inte heller så pjåkig.

3. Började plugga när jag var 31 och utbildade mig till en skrivande människa. Jag älskar att skriva nästan lika mycket som att läsa. Tror faktiskt att jag skulle dö om jag blev fråntagen läsandet och skrivandet. Har gett ut två böcker som jag och min kamrat Maria har skrivit ihop.

4. Jag älskar att vara på sjön (inte så mycket i den) och likaså i skärgården (som jag också bor i). Har seglat en stor del av mitt liv, men nu är jag mätt på segelbåtar, nu gillar jag att puttra långsamt i motorbåt.

5. Gillar opera och klassisk musik, R & B och soul. Favorier är Beatles, Vaya con Dios, Jimi Hendrix, Leonard Cohen, Cornelis Vreeswijk och Jussi Björling.

6. Jag är ibland väl snabb i repliken, hjärnan hamnar på efterkälken och jag får skämmas eller ånga mina förhastade slutsatser. Är också expert på att dra ordspråk som ofta är ihopblandade med varandra – till mina kollegors stora förtjusning. Exempel: Det man inte har i huvudet får man ha mellan bena ...

7. Har bantat i hela mitt liv, upp och ner i vikt som en guttaperkaboll. Den "metod" som jag inte har provat är inte värd att nämnas. Nu är jag halvrund, men bantar inte längre och har kanske börjat förlika mig med mina kurvor så smått ...

8. Min älskade pappa (med sin tredje fru, dvs inte min mamma) och bror (med familj) bor i USA och jag sörjer ibland att vi bara ses en gång om året, då de kommer hit på sommaren. I vår fyller min kära far dessutom hela 85 så det börjar bli lite nervöst att ha honom så långt borta, om någon som inte får hända, ändå skulle hända ...

9. Jag är tokig i pelargoner och har säkert 25-30 stycken (varav jag drivit upp en del från frö) som jag nu försöker få att överleva vintern. fast just nu när alla bladen blir gula och skrumpnar har jag faktiskt mest lust att slänga dem allihopa.

10. Ja inte vet jag vad jag ska säga här, men det får väl bli något om att jag gillar att dra igång saker och ting, vara initiativtagare och måla upp de stora riktlinjerna men sen när projekten ska genomföras och tragglas igenom är jag puts väck, lat och försvunnen!
Tjao!

4 kommentarer:

nilla sa...

Tack för informationen!
Känner väldigt väl igen mig i nr 10. Det är alltid jättekul att planera och dra upp riktlinjer, men genomföra, och i synnerhet slutföra...nej, tack.

Magica de Hex sa...

Tack för utmaningen, det var klurigt att bestämma vad som skulle skrivas!

M/S Design sa...

Tycker du klarade dej fint och du verkar vara en hejare på ordspråk.

stort och smått sa...

Trevlig och intressant läsning!