4 augusti 2009

Bara en liten svensk Gulag?

Bra att tanten Samuelsson avgår! Läser i dagens DN, nätupplagan, följande: "Trist att inte kunna fullfölja det uppdrag som jag har haft som landshövding", säger Marianne Samuelsson.
Tanten kan ju inte vara riktigt klok!
Hur kan hon tro att hon skulle kunna sitta kvar på en så oerhört viktig förtroendepost genom att gynna de rika och kringgå lagar och förordningar?
Det är nästan så jag önskar att vi hade en liten, liten Gulag* här i Sverige att skicka henne till. Typ långt ovanför Kiruna.
Jag säger bara en sak, Mats Odell: "Ge för Guds skull inte tanten något mer uppdrag. Hon har gjort skada nog."

* Gulag var benämningen på det sovjetiska system av arbets- och interneringsläger, som påbörjats av Lenin och som sedan av Stalin byggdes ut i en mycket stor omfattning.
Wikipedia

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med dig.
Det som är så tråkigt i kråksången är att hon, förutom att hon sätter en del av grundlagen ur spel, får behålla hela sin lön och sätts säkert på elefantkyrkogården där alla avdankade stolpskott till politiker kan sitta och låtsas att jobba tills de går i pension.
De kliar alltid varandra på ryggen och ser till att de är säkra för annars kunde de börja behandlas som vanliga människor och den risken törs man nog inte ta. Inte Mats Odell heller.
Vi behöver lite franska bondetakter i det här landet tycker jag.
Hälsningar Marre

Magica de Hex sa...

Du menar att alla bönder skulle stoppa folk från att köra på vägarna och blockera med sina traktorer ... eller vad?