13 augusti 2009

Äpplena och jag ...

När vi köpte den här tomten för ungefär tre år sedan och bestämde oss för att bygga ett hus på nämnda tomt var jag helt förundrad över den fina äppellunden och alla bärbuskar etc! 9 äppelträd, 1 gigantiskt päronträd, 5 svarta vinbärsbuskar, 1 röd vinbärsbuske och 4 krusbärsbuskar. Jag drömde om att döpa tomteländet till nåt i stil med Äppelbo eller något annat lika töntigt romantiskt.

Ni fattar vilken okunnig, imbecill människa jag var! Inte kunde jag i min vildaste fantasi ANA att jag skulle få äppelskördar som slår Kivik med hästlängder! Första året var det inte så mycket frukt, vilket visade sig vara byggjobbarna som käkade upp rubb och stubb!

Kära snickare, KOM TILLBAKA, alla byggfel är förlåtna!
För snart, snart så kommer alla dessa tusentals äpplen att dundra ner på vår gräsmatta och orsaka stor gråt och tandagnisslan från sambon som ÄLSKAR äppelmos: "Kan vi inte göra äppelmos, vi har ju en så bra beredare?" Själv är jag helt kallsinnig till sådana påfund eftersom jag 1: Avskyr att plocka äpplen, 2: Avskyr att stå i köket en hel dag eller flera för att göra ÄCKLIGT äppelmos.
3: Vill nån byta bostad som har ett hysat nybyggt hus utan fruktträd?

9 kommentarer:

Maj Korner sa...

Jag kan komma och palla istället!

Eller så tar du med dig äpplena till ett musteri och så kan du göra supergott äppelvin av dem. Mycket godare än äppelmos, jag lovar!

Magica de Hex sa...

Ok ok jag hör dig, men det innebär att jag måste plocka eländena timmavis och forsla alla äpplen över vattnet i båt - ja, vi bor på ö! Orka!

Susanna sa...

Sätt ut annons på Blocket så lär du bli av med dem for free/Kram

Magica de Hex sa...

Tror du de vill simma över och hämta dem?

Susanna sa...

Allt som är gratis du vet.....

Lisa sa...

Men då får väl sambon för bövelen göra sitt äppelmos själv? Så blir alla nöjda!

Magica de Hex sa...

Absolut Lisa, men historien blir lite mer kryddad ur den här vinkeln, eller hur?

Bokomaten.. sa...

*asg* om jag bodde i närheten skulle jag komma som ett skott och plocka äpplen, vinbär, krusbär u name it. Jag har gjort utflykter långt för att plocka äpplen och sedan mosa och chutneya och safta.:) Och nu budar vi på ett hus ett ett ynka skruttigt äppelträd och jag drömmer om vilka skördar vi ska få och att kanske få plats att plantera en vinbärsbuske också....:) Skule bara äta gröt och mos varje morgon!:-)

Magica de Hex sa...

Ok Ok Bokomaten, jag är väl bortskämd ...