21 juli 2010

Nytt litterturprogram för unga på tv!

Ikväll startar Utbildningsradions nya satsning på unga människor som gillar böcker: Hej litteraturen! Sju delar ska det bli och programledare är Rebecka Vinterbarn Elg. I dagens SVD säger hon: – Utbildning har jag inga problem med, däremot gillar jag inte korvstoppning. Jag ville inte att det skulle bli så mycket som i skolbänken. Jag talar sävlig skånska och tycker om böcker, då är det svårt att inte bli pretentiös.

Hej litteraturen! tänker sig att koppla samman det historiska med något aktuellt. Vi får helt enkelt kolla på tv ikväll och se själva vad detta kan bli! Intressant iaf att ungas litteratur på något vis uppmärksammas. Programmet startar kl 22.00 i SVT 1.

1 kommentar:

Linda Pierre sa...

Hej!

Ville bara passa på att tipsa dig om kampanjsidan till serien. På http://www.hejlitteraturen.se kan man få inspirerande tips av bloggare och andra samt läsa mer om vårt bokexperiment "HEJ-boken". Sveriges (världens?) första bok helt skriven på en Facebooksida. Programmet hittar du i UR Play i 6 månader framöver, länk finns på kampanjsajten.

Skriv gärna ett "bokinlägg" om du vill :)

/Linda Pierre
UR