16 juli 2010

En sannolik historia

Oj, oj, oj. Jag har just SLUKAT Karin Alvtegens nya bok, En sannolik historia och jag kan bara sucka av hänförelse. FAAAN att den tog slut så fort! Jag tycker väldigt mycket om alla hennes böcker, men den här är hennes absolut bästa. Hon berättar en historia om några vilsna människor som hon gestaltar med en sådan ömhet och närhet så att det känns som om de har blivit mina bästa vänner. Fem människor står i fokus: Helena som sedan tre år driver ett litet landsortshotell i Norrland, hennes dotter Emilie som är djupt olycklig, eftersom hon helst vill flytta till sin pappa som nyligen lämnat Helena och flyttat tillbaka till Stockholm. Anders som är tillfällig hotellgäst på hotellet och som hamnat där pga av ett självmordsförsök, Verner, byns unikum, som har oanade förmågor och insikter och sist men inte minst Helenas granne och barndomsvän Anna-Karin, en förbittrad och trångsynt kvinna som aldrig brytt sig om att försöka förstå någon utanför sig eget ego.
Den här boken handlar om att tänka nytt, bryta gamla mönster, försöka nå fram till sina medmänniskor och våga stå för sina gamla surdegar. Jag kan bara gratulera er alla som har den kvar att läsa.

Boken släpps inte förrän i augusti, men håll ut!

6 kommentarer:

AnnCharlott sa...

Låter verkligen intressant. Läste du i manus, eller har du fått ett förhandsex?

Magica de Hex sa...

Förhandsex som jag tyvärr lovat låna ut till en annan person först, men du kan få den sen!

Susanna sa...

Jag älskar Alvtegen måste hålla ut, tack för BRA boktips! Kram Susanna

Maj Korner sa...

Och jag som inte läst henne alls, här jag missat något märker jag.

Är det hon som skrivit böcker som börjar på S, (skuld, skam osv)?

Magica de Hex sa...

Maj: Ja det är hon med alla böcker på S. Hon är en otroligt bra författare, för övrigt släkt med Astrid Lindgren, kanske flyter författandet i blodet!

nillas liv på pinnen sa...

Jaha.
Inte kan man låta bli att läsa den efter den recensionen.
Jag tror jag börjar med någon som redan är utgiven, har inte läst något alls av henne.