18 juli 2010

Kollat på båt

Idag har vi åkt till Furusund och kollat på denna båt. Det är nämligen en sån vi är sugna på. Ganska stor hytt, 2 kojer, stort fördäck som rymmer mycket och ganska hög fart om man får för sig att åka ut till yttersta havsbandet för att njuta en liten stund. Vi har sett på ett flertal likadana båtar och alla är tyvärr så misskötta att vi tvekar. Visserligen är de från 80-talet men folk som har sådana här båtar verkar sätta en ära i att ge f-n i att tvätta, sätta fast elkablar, polera, ta upp på vintern, serva motorn, och därför ser de ut som själva katastrofen. Vi har iaf prutat på priset - och just nu funderar säljaren på om "frugan" hans kan gå med på vårt bud. Vi har prutat och krävt städning ombord.

Om man städar upp och fixar iordning något man vill sälja får man säkerligen mer betalt än om man gör tvärtom. Men vissa män har väl helt enkelt för liten hjärna. Upptill eller nertill ....

6 kommentarer:

Maj Korner sa...

Haha! Nu skrattade jag högt när jag funderade på vad den nedre delen av hjärnan kunde ha med båtförsäljning att göra!

Magica de Hex sa...

Eller hur ...?!

Anonym sa...

Håller helt med dig i sista stycket.
Har läst igenom dina inlägg och skrattat mycket gott. Jag kan se dig framför mig. Du skulle göra en bok av dina inlägg, tror den skulle göra gott för människor.
Stor sommarkram från Marre och ha en jätteskön semester.

Magica de Hex sa...

Marre: Kram på dig själv! Kom ut och grilla en kväll vetja! Vi jobbar en vecka till och är sen borta en vecka - men sen är vi hemma och lediga de 3 första veckorna i augusti!

M/S Design sa...

Vad trevligt då kanske ni kan komma och hälsa på oss sjövägen.
Mariana

Magica de Hex sa...

Mariana: Om vi köper båten kommer vi gärna!