7 april 2011

Åsså vare Venezia!


Här kommer några bilder till från den superdyra staden Venedig. Vi hade fint väder hela tiden - ovanligt fint, enligt guiden som vi följde efter som en skock får på vår tvåtimmars promenad runt i staden - normalt kan det vara översvämning i hela Venedig så här års. Aqua Alta som det kallas.

Vi besökte förstås Markuskyrkan, Venedigs gigantiska och mycket vackra katedral, som även kallas Guldkyrkan pga av den mängd guld som finns i kyrkan. Jag tror att vi spenderade mer än en halv dag i kyrkan - sambon är av den åsikten att ska något beses så ska det göras med besked! Vi åkte också gondol (klart överreklamerat men kul ändå att ha gjort det - ingick i den guidade turen). Och jag åt en av de godaste pastarätterna ever - svart som natten eftersom den godaste ingrediensen var cuttlefish, dvs en otroligt mumsig bläckfisk. Rekommenderas! När vi kom hem hade vi ca 25 myggbett var som kliade något i hästväg - trodde nästa först att vi fått löss!! HU!

Det jag också fick var plattare fötter, man går och går och går och letar adresser och går lite mer och hittar inte dit man ska och ger upp och går och går ...
Det var trots allt skönt att komma hem efter en vecka borta! Och snart är det vår! Tjo-ho!

5 kommentarer:

Maj Korner sa...

Och jag som inte ens var in i kyrkan. Vi hann inte med det.

Undrar hur länge till Venedig kommer finnas kvar. Det kanske blir vår tids Atlantis.

Susanna sa...

Jag längtar till Europa mmmm.....

nillas liv på pinnen sa...

Vi var inte heller in i kyrkan. Boooring, tyckte mina tonåringar.

Magica de Hex sa...

Maj: Synd den är sevärd verkligen.
Susanna: Längtar efter dig med ... - om du nu menar oss som bor här förstås ...
Nilla: Icke booring för 50+!! Next time you look inside, ja?

nillas liv på pinnen sa...

Tyvärr, jag är ju inte 50+, you know. Än på länge.