12 november 2009

Väsande uppläsning

Några timmar varje dag (nåja den här veckan har det varit så hittills iaf) så lyssnar jag på den sista boken om Harry Potter, Harry Potter och dödsrelikerna. Jag gillar verkligen att lyssna på ljudböcker, går ofta långa promenader med min iPod fylld med någon skön bok. Nåväl. Jag har läst några Harry Potter på svenska och några på engelska - och har missat ett par. Men nu tänkte jag att jag skulle ta mig an den sista, det hör nästan lite till mitt jobb att ha läst dessa böcker tycker jag. Dessutom gillar jag både fantasy och sagor så det är verkligen ingen större uppoffring.
Men - jag är lite besviken måste jag säga. Det är otroligt många upprepningar och onödiga ord i denna otroligt tjocka bok. Långa transportsträckor som är tjatiga, och vi får höra vad Harry tänker - om och om igen. Lite långrandigt och tjatigt. Dessutom tycker jag inte att Krister Henriksson som läser boken, gör det särskilt bra. Vanligtvis är jag en stor Krister Henriksson-fan, men han gör för många konstiga röster - ibland väser han så mycket att jag inte hör vad han säger! Stort minus! När jag lyssnar på en ljudbok vill jag ha en bra uppläsare rätt och slätt. De bästa uppläsarna jag har lyssnat på hittills är Reine Brynolfsson och Thorsten Wahlund. De är suveräna båda två!

5 kommentarer:

M/S Design sa...

Jag är beroende av ljudböcker, lyssnar i bilen varje dag.
Ända problemet med ljudböcker är när det är sorgligt och tårarna rinner och man inser att man måste in på posten eller dyl.

Magica de Hex sa...

Ja det är skönt att lyssna, jag gör det också ofta i iPoden när jag promenerar. Härligt.

Mifflan sa...

Åh, jag har lyssnat på den Brittiska inspelningen av Potter. Stephen Fry läser och han läser fantastiskt bra!

Jag gillar också ljudböcker. Det är härligt när man är ute och går och så somnar jag så gott till ljudböcker (men drömmana kan bli lite märkliga...)

Speja sa...

Jag har aldrig lyssnat på någon ljudbok - trots att jag har några liggande - men de är inte tillräckligt lockande för mig. Men jag kan ju tänka mig att uppläsaren är väsentlig. Tänk att börja reta sig...det kan ju bara inte funka.

Magica de Hex sa...

Det funkar bra så länge det inte är små konstiga alver och sådana väsen, då börjar han väsa lite i äkta Gullum-stil!