16 november 2009

Intervjuad av Barnens Bibliotek

Känner du till Barnens Bibliotek? Om inte, ta dig en titt på en verkligt fin sajt som riktar sig till barn och som innehåller hur mycket som helst om böcker, barns rättigheter, författarporträtt och mycket mycket mer. I dag har jag fått den stora äran att bli intervjuad av Barnens Bibliotek, tillsammans med 7 andra vuxna som har barnböcker som yrke. Jag fick frågan om vilken som var min favoritbarnbok som liten och idag. Fy, vilken svår fråga! Nästan omöjlig att svara på. Det finns ju så oändligt många att välja på! Till sist bestämde jag mig i alla fall för Pippi Långstrump och Guldkompassen.

Hade jag fått nämna några fler favoriter från det jag var liten hade jag sagt Det blåser på månen, Anne på Grönkulla, Pappa Långben, Det lilla huset på prärien, Oliver Twist och Samhällets olycksbarn. Och från nutid hade jag sagt Jag saknar dig, jag saknar dig, trilogin Sagan om Ringen (räknas de som barn- och /eller ungdomsböcker?), Bläckhjärta, Den utvalde, Benjamin Duva, I taket lyser stjärnorna, Jinx och Stor i käften. Och några andra som jag har glömt!

Vilken är din favoritbarnbok från förr och nu?

4 kommentarer:

Susanna sa...

"Det blåser på månen" är sannerligen en underbar bok. "Den vita stenen" och "Jättehemligt" var några oförglömliga böcker. Håller med om att det finns tusen till.
"Hugo och Josefin"..... Kraaaam S

Magica de Hex sa...

Du är mao en Barbro Lindgren-fan!

Maj Korner sa...

Den hemliga trädgården var min favorit. Jag ser framför mig på vilken hylla i biblioteket den stod.

För mina barn läste jag Pelle Svanslös alla böcker som högläsning, kanske tyckte jag att de var roligare än vad de gjorde.

Muminböckerna tyckte jag om. Särskilt ”Vem ska trösta knyttet?” Däremot hade jag jättesvårt för Barna Hedenhös, jag fattade inte det pedagogiska upplägget utan tyckte att de ljög när de sa att de uppfann hjulet t.ex.

Jag är mäkta imponerad av Sven Nordqvist. Särskilt Agaton Öman alfabetet. Den är fantastikt rolig att läsa högt och bilderna kan man titta på hur länge som helst.

Bäst jag slutar nu... :-)

Magica de Hex sa...

Om du gillar Sven Nordqvist så ska du läsa hans senaste bok: Var är min syster? Snacka om kluriga bilder som man kan titta på i evigheters evigheter!