15 november 2009

Apropå ingenting

Livet är bra underligt. Oftast skuttar man omkring som ett skållat och stressat troll och jobbar, handlar, städar, lagar mat, träffar folk eller vad man nu fyller sin tillvaro med. Man får för det mesta mycket gjort, man är effektiv och stressad. Och så plötsligt – PANG! så ligger man som en halvdöd fisk på mattan och kippar efter luft. Dvs bryter benet och hamnar på sofflocket. Att fixa en enkel lunch tar minst en timme, en dusch likaså. Att hämta ett glas vatten tar ca 5 minuter. Det jag har hunnit med den senaste veckan är att värma och inmundiga halvdana halvfabrikat, koka kaffe och te, gymnastisera benet, prata lite i telefon, facebooka en del, blogga en aning, läsa några manus, läsa dagstidningar på nätet och lyssna på 22 cd:skivor (Harry Potter och Dödsrelikerna).
Inte värst mycket och särskilt inte särdeles effektivt, eller hur?
Veckan som kommer funderar jag på hur den ska tillbringas. En ljudbok till kanske? Förslag?

8 kommentarer:

nilla sa...

Alltså, jag kan inte låta bli att bli avundsjuk, vilket förmodligen låter helt absurt.
Det är väl ett uttryck för en längtan efter mer lugn och ro antar jag.
Och jag skulle nog snabbt bli rastlös om jag inte kunde röra mig fritt.

Magica de Hex sa...

Ja du Nilla, det är inte så konstigt att man vill stanna världen en stund om man har mycket om sig. Försök att få en egen dag och gör något långsamt och tystlåtet.

Speja sa...

Man kan bli lite avundsjuk, att få stanna upp som du...men jag vet att efter några dagar hade jag varit så rastlös, så rastlös...just bara för att man inte har något val.

Susanna sa...

Väldigt nyttigt för mänskligheten.
Något som alla borde prova på - kanske inte att bryta benet men ja, ta det lugnt och leva i nuet.

Verkar vara en konst i dessa dagar eftersom alla pratar om det men ingen gör det förrän man är tvungen...
Kraaam S

Magica de Hex sa...

Det är verkligen sant Speja och Susanna. Men jag hade precis börjat komma igång och jobba igen efter nästan ett års utbrändhet och stresshantering och kände mig stark och frisk - så detta är lite av ett antiklimax. Men - det är bara att "gilla läget!!

M/S Design sa...

Det är nu du ska ta fram trädgårds ritningen och växt böckerna kolla om dom växter du vill ha trivs hos dej och göra listor, jag lovar att du får fullt upp hela veckan.

Magica de Hex sa...

Mariana: Kan inte du ta på dig att göra det? Jag har vare sig tålamod eller tillräckligt intresse för det. Snälla, bli min växtkonsult! Jag betalar.

Märit i Mariehem sa...

Ivrigt kastade jag mig in i kommentarerna, för att se vilka favoritljudböcker du fick som förslag..ha..vad tänker då bloggläsarna på? Inte på goda boktips i alla fall, utan på att själva få sitta sargade och utan krav och hets!;-)

Du har i alla fall min fulla förståelse för din eländiga situation.
Har själv provat på både utbrändhet - som gett livsvariga restsymtom - en bruten handled, sedan i januari, med påföljande frusen skuldra, som inte blivit bra ännu och ett par månader i en "i-stället-för-gips-stövel" efter en operation i hälen, så jag vet att det inte bara är sötebröd att sitta så där! Fast jag har också varit i den situationen att jag längtat efter litet egentid, så jag förstår alla längtande kommentarer!
Hoppas att du inte har alltför ont och att du får en lagom lång sjukperiod!