29 november 2009

Att adventspynta

Så ja. Nu har julstjärnorna, adventsstaken och lite annat med glitter- och glamourstatus åkt upp på sina platser in huset. Det ser onekligen väldigt trevlig och mysigt ut till exempel när man, dvs jag, går upp (om man som jag är så gammal så man måste upp och slå en liten drill på natten) mitt i natten och omsluts av ett svagt rött sken och glittrande små lampor utanför köksfönstret.
Vi har haft en stormig diskussion i veckan på jobbet om man får fuska och sätta upp julsaker före första advent, och därvidlag har vi ännu inte kommit fram till något vettigt. Det bildades raskt två läger: de militanta som påstod att inget advents- eller julpynt fick komma upp förrän tidigast 00.01 natten som gick – basta – och det andra lägret som tycker att man gör som man vill, det är inte så noga ...
Vad tycker ni?

6 kommentarer:

Maj Korner sa...

Jag väntar tills det är advent innan jag sätter upp adventssaker. Likaväl som jag väntar till julafton innan julgranen tänds.

Jag tycker om när traditioner är under en viss period, det blir urvattnat annars.

Tex har fettisdagsbullen mist sin magi när den finns nästan året om.

Kräftkalas är inte heller så speciella längre när det inte längre finns någon kräfpremiär.

Men jag har förstått att jag är av ett utdöende släkte.

Magica de Hex sa...

Jag tror att det handlar om mörkret som är så kompakt i november, detta år inget undantag: Man är så urless på svärtan och tristessen och ett sätt att undkomma lite mörker är att kura in sig och tända allehanda lyktor och ljus. Men visst håller jag med dig om att det blir urvattnat om man har allt hela tiden! Glad första advent på dig!

nilla sa...

Alla måste väl få göra som de själva vill!?
Det räcker för mig att jag ska komma överens med maken, svenska folkets ev önskemål tänker jag inte anpassa mig till.

Med det sagt: Jag julpyntar inte förrän första advent.

Susanna sa...

Jag skickar lite värme från Thailand nu till dig.....
Detdär med drillar nattetid kommer sådant med åldern, doktorn? Kram, kram S

M/S Design sa...

Håller med Maj ang.semlan och kräftan men advent grejorna kan få komma upp under första advents helgen helgen.Men ljus slingorna får komma upp ännu tidigare.

Anonym sa...

Hej Annika, äntligen fick jag tid att gå in på din blogg. Trist med benet! För oss som gillar advents-tinder har jag gjort en blogg: www.adventsstjarna.blogspot.com
Lite tröst i mörkret.
Krya på dig!
Erika (E.W.)