Skriver en lista på vad för mat vi ska handla (och jag ska laga) till helgen. Ska testa ett nytt recept med baconlindade pilgrimsmusslor med saffransris. Låter mumsich! Har kollat mängder med recept på pilgrimsmusslor på recept. nu men det bästa hittade jag i min egen kokbok, dvs Vår kokbok. Väldans bra kokbok. Klassisk. Och tro det eller ej men jag gillar Per Morbergs matrecept, även om han själv är en diva. Men hans fisksoppa är delikat - den ska jag göra nästa lördag då vi ska ha gäster.
Förrätt (nästa lördag) blir tranbärsmarinerad älgfilé med ruccolapesto. Älgen ska gravas i fem dygn och sedan skäras tunt typ carpaccio.
Sambon - som på äldre dagar börjar bli hooked på efterrätter - och tårtor - säger att han ska göra chokladmousse.
Blir nog en finfin meny.
2 kommentarer:
Vad gott allt låter,carpaccio är så gott.
Man kanske sta ta upp några pm ur frysen och testa med backon.
Gör det så jämför vi hur gott det blev sen!
Skicka en kommentar