31 juli 2009

Lite av varje ...

Jag har just tagit bort bästa barnbarnsböckerna från min blogg. Jag får faktiskt skämmas för att jag inte gjort det tidigare, eftersom jag inte fräschat upp listan på det sätt den var tänkt. Å andra sidan har det inte direkt kryllat av mormödrar och farfäder här på sidan heller som girigt har sugit åt sig mina rekommendationer ...
Kan ju iofs bero på att jag knappast är vida känd i något morföräldersregister - om något sådant existerar? Kan alla ni som är mor- och farföräldrar – please (!) – ge er till känna och inviga mig i vad ni behöver för tips i det fall ni faktiskt läser min blogg anonymt?


Raskt över till nästa punkt:

Häromkvällen upptäckte jag att jag har 5 vinbärsbuskar på tomten. Jag visste att jag hade 3, men sen hittade sambon ytterligare 2 i ett snår som jag inte hade penetrerat så djupt (observera att detta är andra sommaren på denna tomt, och förra sommaren åt snickarna som byggde huset upp allt de såg som rörde sig, hängde eller såg aptitligt ut). Nåväl, jag blev själaglad och plockade frenetiskt svarta vinbär med pissmyrorna klättrande utmed benen halva kvällen. Dagen därpå tvingade jag sambon att köpa 4 kg socker eftersom vi bara hade ett typ halvt paket hemma. Och i går kväll skulle då det stora kokandet av gelé och saft ske! Efter 5 timmar hade jag lyckats åstadkomma 2,5 liten burk gelé och nästan en hel flaska (70 cl fd whiskyflaska) saft.

Snacka om FÖRSPILLD kvinnokraft!
Nästa år kan det gärna komma nya snickare och äta upp eländet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har missat din barnbarnsboklista, Annika.
Undrar om det är samma bokförslag på den som i Annika Holms och min bok "Barnbarnsböcker. Att läsa tillsammans". Är det det?
undrar
läsvännen/farmorn
lena kjersén edman

Magica de Hex sa...

Nej det var min egen högst privata lista, Lena!

lena kjersen edman sa...

Ja, det är Annikas och min lista också. (alltså "högst privat" - samtidigt som man gärna delar med sig av tipsen, eller hur?)

Kan du inte kolla i vår bok och jämföra. Jag är så nyfiken på vilka böcker vi älskar alla tre - och vilka Annika och jag kan ha missat.
Skön augustisommar!
önskar
lena

Magica de Hex sa...

Om vi har boken på jobbet ska jag gärna kolla!

Maj Korner sa...

Tips? Jatack, jag vill gärna ha tips på hur får ett barnbarn! Min äldsta är 30 men det hjälps inte.

Jag bokmärker dig och återkommer, kanske av andra skäl än barnbarn.

Magica de Hex sa...

Maj, du är hjärtligt välkommen! Tittade just in till dig och det såg så trevligt ut att jag garanterat återkommer!