7 juli 2009

61 berättelser

Bilden visar den fantastiskt fina lilla stranden, sedd från en av tavernorna i Lendas.

Jag lovade ju att berätta mer utförligt om berättarveckan. Här kommer det: 10 kursdeltagare skapade 61 nya berättelser tillsammans på 6 dagar! Men utan våra underbara kursledare Mats Rhenman, berättare, och Kersti Björkman, dramatiker, hade det aldrig blivit så fantastiskt! Tack!

En stor del av kursen bestod förstås av diskussioner om hur en berättelse är konstruerad. Och visst är det fascinerande att alla berättelser i hela världen uppbyggda av följande hörnstenar: Person (subjekt), miljö (platsen), problem/dilemma (själva motorn i berättelsen), upplösning (hur gick det).

Förutom att prata om hur berättelser är upppbyggda skapade vi berättelser, skrattade, grät och hade det helt fantastiskt! Har du hört talas om trolleldar någon gång? Det är alla de där magiska orden som just du gillar. Skriv ner dem och använd dem sedan vid lämpligt tillfälle, eller fyll en bok med dem ... Bara ordet trolleldar, visst är det vackert?

Allt detta och mycket mer har jag och mina kurskamrater ägnat oss åt. En av mina nya sagor ska jag försöka mig på att skriva ner i riktig sagoform; kanske går det, kanske inte. Det var magiskt, underbart och smakade mer. När nästa års program är klart kommer jag absolut att anmäla mig till en ny kurs!

2 kommentarer:

Speja sa...

Det där låter ljuvligt. Och trolleldar, känns som bästa gyllene kolan i munnen. Tack för att du delade med dig!

Magica de Hex sa...

Ja, visst låter det helt det helt ljuvligt?