4 augusti 2011

Hallå igen

Nu har vi varit på sommarturné, sambon och lilla jag. Först Bohuslän i ösregn, sedan Bohuslän i moln och sist men inte minst Bohuslän i sol. Det har seglats (sambon, jag har gått iland), grillats crablegs, och lästs ganska många böcker. Och bra sådana! Först ut blev Maj-Gull Axelssons nya Is och vatten, vatten och is i vilken hon fortsätter att utforska släktens nära relationer. Mycket bra! Kastade mig sedan raskt över Katarina Wennstams Dödergök, en slags blandning mellan thriller och debattinlägg, också läsvärd, om än inte fullt lika kanon. En annan nyläst bok som jag verkligen kan rekommendera är Senor Peregrino av Cecilia Samartin. En smärtsamt vacker skröna från Mexico. Påminner lite i stilen om Isabel Allende. Missa inte! Därpå slök jag en psykologisk thriller som var oerhört spännande, om än inte alls litterär. Har glömt vad den hette, dottern har ärvt den efter mig. En dåre fri av Beate Grimsrud lade jag ifrån mig efter några sidor, den verkade lite jobbig. Nu läser jag en fin liten historia som heter Den glömda trädgården av Kate Morton.

Efter Bohuslän var det meningen att vi skulle ta vägen via sambons jaktgängs härbre i Härjedalen för vidare transport till Norge. Väl framme vid härbret visade det sig att bilen hade pajat! Vi stannade på härbret över helgen och njöt av stillheten och tystnaden, men i måndags var det bara att ringa bärgningsbilen som knappt hittade fram i denna totalt ensamma fjällvärld. Mycket vackert, många björnar (trodde iaf jag så jag vågade inte gå superlånga skogspromenader till sambons förtret).

Nu är vi hemma och sambon lägger golv i boden.
Själv har jag varit på Ikea och köpt lite onyttigt , bland annat nytt tyg till våra köksstolar som jag just klätt om! Det blev fint!
Tjaba.

3 kommentarer:

Maj Korner sa...

Roligt att du får nöjesläsa på semestern i alla fall! Den glömda trädgården gillade jag, sådär typiskt anglofiliskt romantiskt stuk.

Dum bil. Har du sparkat på den? Vad var det för fel?

Magica de Hex sa...

Dum sambo snarare som inte kan köra LUGNT på gropiga, steniga skogsvägar ... Underredet skrapade i och växellådsoljan rann ut ...

Susanna sa...

Nääää, abrupt avslut mao. Lät iallafall som det blev najs! Kram S