3 februari 2010

En katt med "feeling" ...

Har ni läst om den amerikanska katten Oscar i dagens DN? Han bor på ett sjukhem för svårt dementa gamlingar. Varje gång någon patient är på väg att dö, tar katten plats vid den döende personens sida, och lämnar den inte förrän livet har flytt. Detta har hittills hänt vid ett 50-tal tillfällen, och numera ringer personalen till de anhöriga och berättar att det är dags och komma in och ta farväl, när Oscar visar att det är dags. Tydligen är katten helt normal för övrigt.

Läkaren David Dosa som arbetar på sjukhemmet, har nu skrivit en bok om denna märkliga katt och hans ovanliga gåvor. Making rounds with Oscar: The extraordinary gift of an ordinary cat. Den måste jag läsa!

5 kommentarer:

M/S Design sa...

Djur kan vara fantastiska, har sett program om en hund som inte ville sluta slicka på sin mattes ben det visade sig att hon hade cancer där.
Mariana

Magica de Hex sa...

Otroligt!

nilla sa...

Nä, jösses! Den boken vill jag också läsa.

Maj Korner sa...

Läsa boken kan jag tänka mig men jag vill inte ha den katten här!

Ska ha syrrans katter nästa vecka, hoppas ingen av dem sitter vid min sida när jag sover!

Speja sa...

Djur kan och ser mycket som vi inte själva känner till, det är jag övertygad om. Men samtidigt som det är väldigt fint att katten ligger där hos den döende är det ju otroligt skrämmande att få ett sådant varsel.