16 juni 2008

Ge mig boktips snälla

Eftersom jag i princip bara har jobbat och byggt hus det senaste året har jag heller knappt hunnit lägga alla de där sköna böckerna på hög till semestern, som brukligt är. Snart är det semester och jag har högst 2-3 böcker på vänt! Hjälp! Ge mig tips! Vilka är era två-tre bästa boktips?

8 kommentarer:

AnnCharlott sa...

Vad som helst av Jeanette Winterson. Nattvakten av Sarah Waters är ganska skön läsning som kan passa bra som semesterdito. En som jag själv inte läst än men är nyfiken på är Shantaram av Gregory David Roberts. Det är en rejäl tegelsten som kräver sin semester för att läsas.

Magica de Hex sa...

Ok tack, det kanske är dags att läsa en Winterson nu.

Lyran sa...

Eftersom du arbetar med barn- och ungdomsböcker har du ju säkert läst Momo, eller kampen om tiden av Michael Ende. Men, den tål att läsas om :o) För övrigt brukar jag alltid tycka att folk ska läsa böcker av Hanne-Vibeke Holst (Min mosters migrän t ex) och Vibeke Olsson (Molnfri bombnatt är otroligt bra). Gå dit hjärtat leder dig av Susanna Tamaro är en av mina gamla favoriter och så klart är allt av Göran Tunström läsvärt. Men, jag har en känsla av att du nog läst allt jag har att komma med :o)

Hermia sa...

Mistry: En familjeangelägenhet
Adichie: En halv gul sol

perfekt sommarläsning!

Magica de Hex sa...

Hermia! har försökt lämna kommentar till dig på din blogg utan att lyckas. Vad gör jag för fel?

Hermia sa...

Magica: Nu syns din kommentar (tack för den) hos mig. Granskar dem innan p g a lite knäppa grejer jag fick ett tag.

Anneli sa...

Läser en fantastisk bok nu: Carsten Jensens - Vi, de drunkade. Myllrande, rik, fantasifulla livsöden på havet i en svunnen tid. Toppen sommarläsning! Andra favoriter är Susanna Clarkes Jonathan Stange & Mr Norris - bästa på år och dagar. Urspännnade magisk vuxenfantasy med historisk botten.
Ungdomsböcker: Dunmore - Ingo, Gaiman - Stardust, Singleton - Damen under isen, Almond - Himla ögon.
Vink vink / jobbtokig (har betald lästid)

Magica de Hex sa...

Hej Anneli
Vem är du? Har inte "sett" dig på min sida tidigare. Jag kmmer inte in på din blogg! Hur gör jag?