18 december 2007

Mitt nya hundliv

Från och med imorgon ska jag vara hundvakt till Ziggy (Stardust), en Border collie som ägs av två irländare. Detta innebär att allt man säger till hunden måste sägas på engelska. Frågan infinner sig då - vilka kommandon brukar husse och matte använda och vad f-n heter fot på engelska? Jag ger mig den på att man inte säger feet ... I och för sig låter till exempel sitt likadant på båda språken, så jag får väl använda det i tid och otid. Men det som plötsligt har slagit mig är:

- hur handlar man mat med hund?
- hur handlar man julklappar med hund?
- hur säger man åt en hund vad den får och inte får?

Hur gör man, någon?

3 kommentarer:

Pysseltanten sa...

Handla mat med hund - no, no! Du vill inte lämna hunden utanför butiken och riskera att någon är dum mot den eller stjäl den. Och du får inte ta med vovven in - skulle jag tro. Han får stanna hemma.

Handla julklappar med hund - yes, yes! Parkera vovven i ditt knä, du sitter framför datorn och surfar bland skojiga on-line-butiker - och så klickar du bara på "köp" så fort du ser något som behövs. Det blir kanske lite dyrt, men du får ha vovven i knä ganska länge och alldeles legalt.

Säga åt vovven vad han får och inte får göra - det är klurigt värre. Ibland förstår min vovve viskningar och antydningar, ibland vet han inte vad han heter ens. Det tricket kan vi alltså inte ännu. ;-(
Fast vi försöker! ;-)

Magica de Hex sa...

Man tackar och bugar för dessa goda råd! Men hur jag ska hinna beställa julklappar på nätet som ska hinna levereras hem till mig senast fredag fattar jag inte ...

Pysseltanten sa...

Det begriper inte jag heller, om man ska vara riktigt petnoga. Jag begriper inte ens hur jag själv ska hinna klappa klart innan det är försent. Men slänga goda råd omkring mig lite hipp som happ, det kan jag! ;-)

Fler timmar på dygnet?
;-)