4 juli 2012

Bok fyra och fem ...

Mellan trean och femman slank det ner en deckare. Har inte läst något av författarduon Hjort Rosenfeldt tidigare, men det stod en oläst dito i bokhyllan, så den slank ner. Det fördolda är titeln och tjaa, lite stelt språk, ganska förutsägbart scenario men dock – en helt oväntad mördare. Jag läste mycket deckare förr, men sedan Stieg Larssons deckare har jag lite tappat suget. Åsa Larsson är egentligen den enda deckarförfattare jag fortfarande läser regelbundet – de är både välskrivna och spännande.
   Bok nummer fem som jag just påbörjat är Rita Sepetys Strimmor av hopp. Den handlar om en familj i Lettland som blir fängslade och transporterade till Sibirien under Stalintiden (1941). Huvudperson är Lina, 15. I läsande stund sitter familjen på ett godståg, liknande de som förde judarna till koncentrationslägren. Boken är lättläst och verkar lovande.
   Idag har jag också målat bodens vindskivor! Började förra året så jag vill lova att det är en bedrift värd att fira!
   Ha det skönt i sommarvärmen – som äntligen kommit ... ta i trä ...

4 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Åsa Larsson ska jag också läsa. Någon gång. Har hört mycket positivt om hennes Kirunaskildringar. Jag får blunda när det blir blodigt och våldsamt.

Magica de Hex sa...

Är du så känslig? Bok går bra, men jag kan inte se när de "smyger" (i thrillers) på film, då sätter jag en kudde framför fejjan. Eller går ut ur rummet och ropar till maken att han ska säga till när det är "över"...

Magica de Hex sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
M/S Design sa...

Är klar med hennes senaste, gillar Åsas böcker.