29 maj 2011

Modern iFån ...

Har nu bestämt mig för att sluta använda papperskalender och har därmed inträtt i iFån-träsket på allvar. Har efter en hel del pillande nu skrivit in allt viktig i telefonens almanacka och lyckats synka det med datorn både hemma och på jobbet. Seger!
Nu gäller det att VERKLIGEN inte tappa telefonen i toaletten ... men å andra sidan hittar jag isf alla aktiviteter i datorerna ...
Idag regnar det så pass mycket att man kanske inte ens behöver gå utanför dörren? Å andra sidan pågår en stegtävling på jobbet ... hmmm.

28 maj 2011

I väntan på inspiration ...

Jag kan inte komma på en enda grej, händelse, tilldragelse, happening här. Allt är som vanligt, livet rullar på, fläskkarrén ligger i marinad, gästerna kommer om en timme, vinet är gott – men manbah ÅH! Har inget att skriva om har ingen inspiration, lust, whetever. Veckan har tickat på som vanligt, fast med ett stort undantag kom jag på nu ... vi har bokat en resa till Amazonas och Galapagos i mars nästa år ... Och det känns ju fantastiskt förstås. Har just fått hem en karta över öarna i Galapagos-skärgården som vi ivrigt studerar, ser så fint ut med alla fina pippi-fåglar som också beskrivs på kartan.
Mina pellisar blommar fint och idag har jag unnat mig att köpa rosa pioner som snittblommor - de är mina absoluta favoriter!
Tja det var allt folks.

25 maj 2011

Sånt man gör

Njuter av grönskan. Klappar katterna. Skriver MÅNGA texter (obs - på jobbet!). Garvar lite med eller åt kollegorna. Dricker ett och annat glas vin i goda vänners lag. Beställer tid för besiktning. Klipper sig. Funderar lite på klädstil – förlagsfest imorgon. Tänker på den fina konserten på i Berwaldhallen igår (500 pers i kören! Sjukt många!).
Sånt.

23 maj 2011

Segt och oinspirerat ...

Har inget att skriva om och ingen inspiration. Sätter bloggen på hold så länge. Hörs!

20 maj 2011

Big time shopping ...

Idag har jag gått nästan 15 000 steg. (Igår gick jag över 16 000!) Detta pga att jag har varit inne i minst tio skoaffärer för att försöka hitta de perfekta sandalerna. Jag har ett alldeles särskilt förhållande till sandaler. Ungefär var fjärde år ger jag mig ut på sandaljakt för då har jag nämligen gått "ut" mina gamla som jag brukar använda från och med ungefär nu till och med oktober.
I år kände jag att jag mer än någonsin behövde sandaler som var uppbyggda, mjuka, sköna och med lite juste sula. Och till sist - tadam!!! Där var dom! Dom kommer inte att vinna första pris för sin enorma sexighet - men bekvämligheten, mjukheten, det lena skinnet, ljuvligheten i rågummisulan och den uppbyggda hälen! Big love at first walk - I tell U!

18 maj 2011

Är det vårtrötthet möjligen?

Idag är jag ovanligt trött. Jag borde verkligen gå runt ön - eftersom vi har stegtävling på jobbet - men vet inte om jag orkar ta mig utanför huset. Sen borde jag läsa ett manus - vi har redaktionsmöte imorgon - men jag har ingen lust. Sen borde jag dammsuga - för det gjordes inte i helgen - men det orkar jag absolut inte.
Men jag har ett nytt skrivprojekt på gång, och det piggar upp mig lite grann. Måste bara mejsla ut karaktärerna, skapa deras värld och klura ut intrigen, konflikterna, handlingslinjen! ... och ... och ...

Ska bara vila lite först.

15 maj 2011

Livets goda ...

När det regnar en söndagsmorgon har det sina fördelar: sambon springer inte upp och ut som vanligt utan ligger kvar i sängen och myser en extra stund och lyssnar på Godmorgon världen på P1 med mig (mitt favvo). Sen kan jag med gott samvete sätta mig och jobbläsa vilket idag fick till följd att jag lärt mig mer om hur man komposterar hushållsavfall (som vi redan gör) men också att jag – efter att ha läst boken Badskumt: gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg av Katarina Johansson – ALDRIG mer kommer att kunna handla vilka tvålar, shampo och rengöringsmedel som helst, utan helt enkelt blir tvungen att gå på Naturskyddsföreningens rekommendationer framöver. Suck, vad det är jobbigt att bli upplyst ibland ...
Annat trevligt söndagsnöje: sillunch med liten nubbe till. Undrar om bokstäverna kommer att hoppa i nästa manus?

14 maj 2011

iPhone 4 ...

... införskaffades igår. Mycket nöjd kan tilläggas. Sjukt nöjd faktiskt.
Livet börjar om på nytt. Man e me typ. Räknas liksom. Gammal sunktelefon=so yesterday. Man vill ju vara modern, cool, uppdaterad, svengelsk å allt det dära ... *lyckosuck*

13 maj 2011

Var tog inläggen från igår och förrgår vägen?

Strul med Blogger hela dagen. Några inlägg har rykt. Vad göra? Hur tänker Blogger då? Hur ska jag få tillbaka min gamla statistik? Här handlar det ju bara om statistik, för hve. Jag är ju snart uppe i 1000 inlägg för bövelen. Tänker Blogger kompensera mig på något sätt? Va? En miljon vore lagom tack. Blogger, du kan sätta in kompensationen på konto nr 1234567890. Tack.

12 maj 2011

Det här med ideellt arbete ...

Kom just hem från ett ytterligare ett infomöte om Palatsets verksamhet. Denna gång hölls det på mitt jobb eftersom Palatset inte ännu öppnat och deras tillfälliga lokaler inte längre rymmer möten. Detta är det andra mötet vi i Palatsets Vänner ordnar. 58 personer hade anmält sig, 28 kom!?
Vi hade köpt för mycket dryck, brett alldeles för många kex och gick alltså back för att bara hälften av de som anmält sig kom! Vad är det för fel på folk?
Morr.

Fast när jag tittar på min nya iPhone 4 så blir jag lite glad igen ...

11 maj 2011

Hinner inte ...

... blogga idag, måste passa på och kolla på svår fransk film nu när sambon är bortrest. Har just stegat typ 15000 steg och nu ett manus, sen film. De e mycke nu. Tjao!

10 maj 2011

Gottigottgott

Jag har just proppat i mig god, god tonfisksallad (lillkatten ville också smaka tonfisk, I tell U!). Imorgon ska jag jobba hemma och ta en break mitt på dagen för att åka till "min" supergulliga klass som jag hade skrivarkurs för och vara med på en intervju med kidsen. Jag ska inte intervjua, bara vara moraliskt stöd. Ute doftar det hägg, syrenerna är på G och igår inledde vi årets stegtävling på jobbet, så nu ska jag stega runt vår lilla ö. Värsta tävlingskollegan hade gått ca 23 000 steg igår! Själv lyckades jag skrapa ihop knappt 12 000.
Ja så kan det se ut i mitt enkla liv en vacker vårdag i maj.

8 maj 2011

Sisyfosarbete ...

Kaffe, yoghurt, frukt.
Dammsugning, toalettstädning.
Kaffe i solen.
Äggröra, gravad lax.
Båttur med nya båten. Jag körde på grund och sabbade propellern.
Hämta katt inne hos aningen avog granne.
Flytta en j-a massa stenar som jag flyttat tidigare ...
Rosé på ballen med grannar.
Tillagat torsk med äggsås och potäter och inmundigat densamma. Gott.
Läst en briljant b-text.
Sneglar surt på manushögen som ligger på pallen och är OLÄST.

7 maj 2011

Hur hinna?

Hur hinner ni med det ni ska? Idag har jag städat ön tillsammans med mina grannar, ätit lunch och vinprovat. Mycket trevligt. Sen har jag satt potatis, planterat om en del växter och nu fixar jag middag. En halv meter manus stirrar olästa på mig och då har jag inte hunnit städa en skviddevitt. Om man som vi har två katter som springer in och ut - och en av dem har en supersvans med aplångt hår som samlar skräp en masse - är det en nödvändighet.
Hur får man tiden att räcka till?

6 maj 2011

Har nyss ...

... plockat bort de resterande påskvipporna ur den lilla eken i trädgården.
Vattnat de nysatta buskarna (eller de 13 spretiga pinnarna med några blad på).
Avnjutit en god bit grillat kött och delat på en GOD flaska vin med sambon.
Diskuterat LÅNGRESA i mars nästa år.
Sydafrika eller Sydamerika?
Masai Mara eller Galapagos?
Lyxproblem for sure. Men trevliga sådana.
Vi hörs.

4 maj 2011

Nygammalt

Idag har jag suttit i telefonkö i evigheter med min mobiloperatör, tagit reda på mitt PUK-nummer, letat fram en gammal dammig SonyEricsson-mobil ur en bortglömd låda och pillat med denna stenåldersrelik i ca en timme, sen ramlade den berömda tioöringen ner och jag kom ihåg precis hur man fibblade med denna fula tingest. Nu ska det bli spännande att se om jag kan avhålla mig från att stoppa den i bakfickan. Den som lever får se ...
Missa inte nästa avsnitt i denna rafflande telefonroman!

2 maj 2011

Läste Usama tro?

Idag har medierna kablat ut nyheten om Usama Bin Ladins död. Tio års intensiv jakt på terrorledaren, som iscensatte terrordådet då två flygplan körde rakt in i Twin Towers i New York och dödade tusentals människor, gav till sist utdelning. Amerikanarna jublar och dansar utanför Vita huset, och Interpol varnar för nya terrorattacker.
Jag kan inte låta bli att fundera över om Usama (och de som till sist fällde honom också för den delen) någonsin läste riktigt bra och hjärtevarma barn- och ungdomsböcker som unga?
Vi var några här på jobbet som i allmänna ordalag diskuterade om det kan vara så att de som betecknas som ”onda” (Hitler, Stalin och den sortens folk) aldrig fick läsa tillräckligt många inkännande och hjärteknipande böcker som barn? Böcker som de kunde hänge sig åt och identifiera sig med!?
Om jag inte hade läst till exempel böckerna om Pippi Långstrump, Mumintrollen, Barnen på Frostmofjället, Lilla huset på prärien, Ulrike och kriget och Anne på Grönkulla, hade jag varit den jag är idag? Eller formades mitt liv månne av alla dessa olika bokfigurers fantastiska och gripande öden och gjorde mig lite mer medmänsklig?
Vem vet. Men det är spännande att fundera över.

1 maj 2011

Telefonlös ...

Som sagt. Ni som följer mig på FB har redan hört den hemska nyheten! Jag spolade ner min iPhone i toaletten (!) hos våra vänner i Småland. Hade den i bakfickan och hörde inte när den plumsade ner pga av vissa omständigheter som vi inte närmare behöver gå in på här. Imorgon måste jag anmäla till försäkringsbolaget och jaga tag på en ny. Hade tänkt byta i september då iPhone 5 kommer men så länge kan jag ju inte vänta.
I övrigt har vi haft en fin helg, promenerat, druckit vin, ätit god mat och löst livets stora gåtor.
Så kan det gå, när inte haspen är på.