20 november 2011

Misslyckad sagostund

Ibland tar jag mig vatten över huvudet. Som idag till exempel. För två veckor sedan satte jag upp en lapp på öns anslagstavla: Söndagen den 20/11 kl 15.00 serveras RUGGIGA spökhistorier för alla barn mellan minst 7 och max 11 som VÅGAR. Jag hade valt ut en (i mitt tycke) läskig spökhistoria om en sjöman som mördade sin elake kollega, högg av hans hand med en yxa, vilken senare i historien skeppskatten kommer bärande på. Handen alltså.
Jag hade skrivit osa och senast i morse hade ingen anmält sig. Döm om min förvåning då det klockan tre ringer på dörren och där står fem barn mellan FYRA och SJU år. Min historia var lång och hade en hel del svåra ord. De förstod nästan ingenting och gick nog härifrån ganska besvikna.

De var för små och historien var för svår.
Jag får nog tänka om.

4 kommentarer:

Maj Korner sa...

Fast misslyckandet var inte ditt. Det var föräldrarna som var sig svarat eller kom med barn i rätt spann.

Men det är klart, du skulle ju kunna ha en alternativ historia i bakfickan om det händer fler gånger.

Och jag tycker du är härlig som bjuder in till sagostund!

M/S Design sa...

Du får väl ha en i reserv till nästa gång.
Stämmer in i Maj´s sista mening.

nillas liv på pinnen sa...

Men nu vet de vad en katt kan göra med en avhuggen hand i alla fall. Kan inte tänka mig att det finns barn som inte vill höra dig läsa sagor, faktiskt.

Idag köpte jag två barnböcker till en tvååring som min Fanny ska hälsa på i Uruguay. Åååh, vad det var roligt. Det är nära att jag åker med till Uruguay bara för att få se Fanny läsa dem för lilla Natasha.

Slutligen: Har jag ingen header?! Det hade jag ingen aning om.

AnnCharlott sa...

Du kanske ska erbjuda en läsförståelsekurs för öns alla föräldrar nästa gång.