7 september 2009

Nervöst

I kväll ska jag ägna mig åt att gå fram och tillbaka i vardagsrummet under tiden som jag läser upp en text högt för mig själv. Det är en text som jag har filat på i många veckor och nu börjar anta sin slutgiltiga form. Texten bildar underlaget till ett 20 minuters (kort) seminarium som jag ska hålla på bokmässan i Göteborg, och jag är svettigt nervös!
Det handlar om barns läs- och skrivutveckling och är en superkort sammanfattning av Barnens Bokklubbs böcker Boken om läsning och Boken om läslust, som jag har varit med om att ta fram. Seminariet går under beteckningen Bokstäver, ord och allmänbildning och just i skrivande stund tycker jag att det låter hemskans pretentiöst.

Hilfe.
Help.
Hjälp på ren svenska.

Ps. Jag och Maria ska också hålla ett kortseminarium om vår nya bok, Börja skriva. Båda seminarierna går av stapeln på torsdagen den 24 september. Ds.

8 kommentarer:

M/S Design sa...

Vad spännande!

Magica de Hex sa...

Ja nästan FÖR spännande just nu ... fjärilar i magen ...

Susanna sa...

Glöm inte att andas och prata långsamt. Spännande, lycka till/S

Magica de Hex sa...

Tack, ska försöka.

Speja sa...

Åh vad du är duktig och modig! Blir nervös bara jag tänker på det, men det hjälper ju inte dig. Fast jag är säker på att du är en sådan där som har fjärilar i magen men verkar lugn som en filbunke på utsidan. Och som övriga kommentatorer säger - andningen är nyckeln.

Magica de Hex sa...

Ja den stora utmaningen är att inte prata för fort och låta lugn som en filbunke – fast fjärilarna fladdrar i magen ...

Maj Korner sa...

Tänk att det är vi som sitter och lyssnar på första raden. Vi sitter med huvudet lite på sned, ett litet leende på läpparna och lyssnar intresserat. Det kommer gå bra!

Magica de Hex sa...

Jaa, kom!!