6 maj 2007

En himmelsk drake

Snart kommer en ny storslagen fantasytrilogi – och även denna gång spelar drakar, särskilt en synnerligen sympatisk drake, huvudrollen. England och Frankrike befinner sig i krig och Frankrikes härförare är självaste Napoleon. När första boken tar sin början har kapten Laurence Allendale just bordat och övermannat ett franskt fartyg som har en dyrbar och sällsynt last – ett drakägg från Kina som egentligen är en present till kejsar Napoleon. Men ödet vill att ägget ska kläckas ombord på det numera engelska skeppet och ödet spelar också den unge kaptenen ett spratt – av alla ombord så väljer den nykläckta drakungen just honom till sin förare och anförvant. Kaptenen har inget annat val än att byta livsbana och bli drakförare i konungens tjänst. Draken som kapten Laurence döper till Temeraire visar sig ha ovanliga förmågor ...
Hans majestäts drake är en spännande blandning av fantasy och europeisk krigshistoria som passar alla fantasyläsare från 12 till 100 år. Sagan om ringen-regissören, Peter Jackson, har köpt filmrättigheterna till trilogin som är skriven av Naomi Novik.

2 kommentarer:

AnnCharlott sa...

Det låter som om den kan bli en riktigt häftig film - och föralldel - det låter som en häftig bok också. Det är bara det att jag är inte helt på när det gäller drakar eller fantasy.

Magica de Hex sa...

Men just i det här fallet kan man faktiskt läsa den som en historiebok där det finns en fantastisk vänskap mellan människa och djur. Du kan nog låtsas arr draken är en katt så går det säkert bättre!