23 september 2013

Vilken sagoberättare!

Nu har jag läst en bok som är värd namnet. Sagoberättaren av Antonia Michaelis. Den är vacker och ful. Lättsam och djup. Underbar och tragisk. Vet inte om jag någonsin läst en så komplex berättelse. Den rymmer allt: spänning, sorg, kärlek, mord, svek, vänskap. 
Anna och Abel. Två ungdomar i fjorton-femtonårsåldern som går i samma klass. Men de kommer långtifrån samma samhällsklass. Abel är fattig, skygg och säljer knark på rasterna på skolgården. Anna kommer från ett välbärgat och tryggt hem. Anna blir kär i Abel som försöker stå emot henne, men mot sin vilja blir han också intresserad, de dras till varandra som flugor. Egentligen har inte Abel tid med Anna, han måste jobba, plugga och ta hand om sin sexåriga lillasyster. 
Men Anna lär känna Abels lillasyster och får vara medlyssnare till den saga som Abel berättar för henne. Det är en hemsk och förunderlig saga om en liten prinsessa som har ett dyrbart diamanthjärta. Skurkar är ute efter det dyrbara hjärtat, och samtidigt som sagan pågår så finns det många märkliga likheter med sagan och verkligheten. 
Frågetecknen är många: var är Abels mamma? Och vem är den otäcke mannen som slår allt tätare lovar kring Abels lillasyster? Är han ond eller god? Vad vill han egentligen? Plötsligt är han död, mördad. Kan Anna verkligen lita på Att Abel talar sanning när han säger att han inte är inblandad?
Vad är sant och vad är falskt?
Den här boken måste alla över fjorton läsa. En kärleksroman och thriller är det. 
Och mycket, mycket mer!

3 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Okejrå.

Bianca sa...

Hej Magica
Skulle vilja beställa din bok om Sagoberättande men det gick inte.Du får gärna läsa min bok också Sagan om den goda häxan som finns på adlibris . Du kan titta lite i boken på vår hemsida www.empatiabokochbild.se
Hälsningar Bianca

Magica de Hex sa...

Bianca, jag är inte författaren! Du kan beställa boken via Adlibris eller Bokus. Lycka till.