17 juni 2013

Den femte vågen

Läser denna framtidsdystopi/sf med stor aptit. Liiiite småseg i början, men tar sig mer och mer. Vi följer en handfull personer som överlevt efter att nästan hela mänskligheten utplånats. Detta vidriga dåd verkar vara genomfört av någon sort kraft som antas befinna sig i det stora rymdskepp som då och då skymtar i skyn.
Sextonåriga Cassie är själva huvudpersonen och hon vet att ensam är stark ... Hon kämpar för att hitta sin femåringa lillebror som är bortförd av några som visserligen såg ut som vanliga människor ... Men man vet inte säkert om också "de andra" ser ut som människor eller inte. Har kommit halvvägs och det är just nu oerhört spännande! Återkommer med ett ordentligt omdöme när jag läst klart. boken kommer iaf ut i augusti på Rabén & Sjögrens förlag.
Vad läser du själv just nu?

4 kommentarer:

Mika sa...

Jag läser absolut ingenting alls. Har inte gjort sedan jag fick barn. Det är för sorgligt.
Innan dess så slukade jag allt! Jag vet att jag älskar det... men det tar emot. Jag har däremot en (lagom stressande, alltjämt växande...)samling böcker på mitt sängbord som väntar och säger "läs mig" varje kväll.
Kanske tar min passion fart igen denna sommaren.
Vad läskigt och spännande att bli uppsagd från arbetet. Vad som helst kan hända dig nu!!!! Jag tycker givetvis att du som kan så mycket om barn och ungdomsböcker ska skriva (minst en... men helst en hel serie) och anlita mig som illustratör.

Kramen!

Magica de Hex sa...

Oj så knepigt att inte kunna läsa! Hoppas lusten kommer tillbaka! Kanske kan jag inspirera till någon bok, kram.

AnnCharlott sa...

Kul att du börjat blogga igen. Welcome back! Och snyggt nytt bloggutseende också.

Jag har tragglat med Göran Rosenbergs Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. Fast "tragglat" låter som om jag tycker att den är dålig och det tycker jag inte. Men den är skriven på ett sätt som gör att jag inte orkar sträckläsa. (Kan också bero på att jag börjar läsa ganska sent när ögonen är på väg att falla ihop)

Magica de Hex sa...

Jag har också Rosenbergs bok, men som ljudbok. Jag slutade lyssna efter ca trettio minuter för den var så tråkig. Men jag har hört att den tar sig så jag får väl försöka igen.