25 juni 2013

Både ros och ris

Imorgon kommer min 88-åriga pappa och hans fru. Trots sin höga ålder flyger de ända från Kalifornien och hit, vilket jag tycker är ganska "amazing"! De ska vara i Sverige i fem veckor, dock oklart om de kommer att bo här hela tiden. Vi har gjort iordning gästrummet till oss och överlåter vårt fina sovrum till de gamle. Vi har inte setts på tre år, så det ska bli kul att äntligen få rå om dem lite.
I övrigt är våra pioner mycket fina och vår hortensia mindre fin. Den planterades för tre somrar sedan och blommade inte förra året och verkar inte vilka gör det iår heller. Är det normalt att det tar så lång tid? Någon som vet?


Höll på att glömma Francesca, boken ni vet. Läste den och gillade. Inte lika mycket som den förra, Jellicoe Road, dock. Nu har jag väldiga problem med vad jag ska läsa. Började på Anyurus bok men blev inte inspirerad. Suck. Tips?

3 kommentarer:

M/S Design sa...

Står den väldigt soligt kan den blivit bränd.
Antar att du har satt den i bra jord.
Vet inte vilken sort du har satt om den är härdig eller inte.
Det är ganska hopplöst med Hortensior dom är inte villiga att blomma om även dom som ska blomma på årsskotten, vi pratade om det på sista trädgårdträffen, fler har samma problem.
Inte kul med gips den här årstiden(inte annars heller)
Ha det så gott du kan
Mariana

Magica de Hex sa...

Vi fick den av en person som påstod att den är härdig. Jag har satt den i bra jord och gödslat nu i våras.

M/S Design sa...

Risken är att den inte är riktigt härdig men iofs har du ett riktigt bra klimat där du bor, men du får trösta dej med att du inte är ensam om att inte få den blomma.