26 september 2012

Hå, hå, ja, ja

Hallå alla finingar! Hörs jag ännu? Fick en kvart över (visst verkar jag VÄLDIGT upptagen?) och fick för mig att jag kunde delge er senaste nytt:

• Åker till bokmässan i Gbg imorgon. Denna gång som TOTAL lyxlirare eftersom jag inte ska jobba - bara gå på seminarier, mingla med kändisar och shoppa böcker. Det har jag drömt om att få göra de senaste arton åren - och NU blir det av! Tänker försöka pressa in sju-åtta seminarier på två dagar - vi får se om jag lyckas ... Får alldeles ovanligt trevligt sällskap av denna kvinna! Mys.

• Har också börjat nedräkningen till vi ska åka till Peking i slutet av oktober. Det blir jag, den tolvåriga huliganen och maken som åker på en 9-dagars tripp. En resa som är specialupplagd för Barnens Bokklubbs medlemmar och som har totalt fokus på barnen. Jag är representant för bokklubben. Ser fram emot detta massor! För att inte tala om barnbarnet.

• Smolk i glädjebägaren: ska operera ut alla skruvar och plattor ur min stackars handled som krossades i februari. Ser inte direkt fram emot det, kan jag säga. Men har så ont att jag helt enkelt måste. Efter Kina ...

• Har läst en del bra på sistone: Gardells nya - mycket läsvärd, Dandy - sådär, plus en lång rad barn- och ungdomsböcker varav jag kan rekommendera Bitterblue  (tredje delen i serien De utvalda av Kristin Cashore), Anaché av Maria Turtschaninoff (superbra!), Cinder av Marissa Meyer, När gud var en kanin av Sarah Winman, Familjen Bliss magiska bageri av Kathryn Littlewood (lite taskigt genusperspektiv men bra!) och så vidare ...

Ses vi i Göteborg?7 kommentarer:

AnnCharlott sa...

För första gången på säkert tjugo år ska jag inte till Göteborg. Känns både skönt och lite konstigt. Men att få lyxa runt utan monterskift hade varit härligt.

M/S Design sa...

Låter som du har en massa trevligt på gång förutom handen men den blir förhoppningsvis bättre efter.
Håller på med Gardells bok just nu.
Mariana

Magica de Hex sa...

Ja det blir både härligt och märkligt alltihopa!

Mika sa...

Alltså. Hur får man ditt arbete? Jag blir alldeles lyrisk av tanken på att få läsa bokmanus för små (och stora?) hela dagarna och ta fram det bästa av det bästa!
Jag trodde jag skulle få hälsa på dig i montern i år men ack vad jag bedrog mig då. Det blir jobb på butiken och bokmässa på Söndag.
Hoppas att inte alla utställare är helt utschasade då.

Kram
Mika

Ps. Behöver ni hjälp att läsa manus så ställer jag upp! ;) Ds

Magica de Hex sa...

Mika: Manusen läser jag på min fritid. Dagtid gör jag allt annat som måste göras; planerar, lägger in saker i Excel-ark, skriver texter om böckerna ... Inte fullt så romantiskt kanske. Jag åker hem lördag kväll så vi ses inte tyvärr!

Magica de Hex sa...

Mika: Manusen läser jag på min fritid. Dagtid gör jag allt annat som måste göras; planerar, lägger in saker i Excel-ark, skriver texter om böckerna ... Inte fullt så romantiskt kanske. Jag åker hem lördag kväll så vi ses inte tyvärr!

nillas liv på pinnen sa...

Ja, vi ses i Göteborg!