16 januari 2011

Döden i grytan

Idag kokas lååååångkok. Det är den stackars älgen som fick sätta livet till på jaktmarken i höstas som nu för första gången ska provsmakas. En boeuf bourguignon inklusive ben (sällsynt att ben är med - men det blir ju så mycket godare - mums!) står nu och puttar på spisen och ska så göra i tre-fyra timmar. En påse hemplockade trattkantareller gör älgen sällskap.
Kanske skulle ta och lufta en Amarone också för att göra måltiden komplett?

5 kommentarer:

Maj Korner sa...

Och jag kollade just i frysen om jag skulle ta något därifrån eller laga något. Och något Amarone blir det knappast!

M/S Design sa...

Låter smaskans! och en Amarone till inte så dumt.

Miss Upsey Daisy sa...

Klart du måste lufta. Matlagningsvin är ju ett måste vid sådana begivenheter.

Anonym sa...

Låter jättegott tycker jag,
särskilt med en Amarone till. Gjorde din gulaschsoppa häromdagen, den blev helt OK fast jag hade lammfärs istället för nötfärs. Tack för receptet.
Ha en härlig måltid.

Kram från Marre

Susanna sa...

Blev middagen god - Amarone låter bra/Kram S