23 augusti 2010

Är man blondin, så är man

Idag har jag börjat jobba igen. Det var inte särskilt upplyftande. Särskilt inte eftersom det visade sig att ett stort jobb hade glömts bort och nu är SUPERBRÅTTOM att göra. Usch.

Som vanligt släpade jag hem några böcker och manus som ska läsas och jag har just plöjt Blondinbellas debutbok Egoboost! En absolut träffande titel. Undertiteln är Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer. Och här pratar vi inte om hur man kokar rötter och bygger vindskydd i vildmarken för att överleva. Här pratar vi självkänsla (ego), positivism (jag är snyggast), självförverkligande (strategier för hur pojkvännen ska tas) och drömmar (varför inte bli bloggprinsessa). Isabella lämnar ut sig och ger råd ungefär som andra byter trosor. Hon blandar tips om utseende med hur man startar eget företag och så kommer en dos anorexi på det, osv i en salig röra. Det är inget större fel på själva råden, men de levereras som en rosa kaskad av tyll med en maräng på toppen.

Det bästa är att hon beskriver hur hon skapade sitt blogg-alter ego för att ta revansch på dem som mobbade henne på högstadiet. Att "boosta sitt ego" är livsviktigt, säger Isabella.

Boken kommer säkert att sälja som smör. Synd att den är så dåligt skriven bara.
Men är man blondin, så är man.

5 kommentarer:

M/S Design sa...

Bra självförtroende vore inte dumt att ha haft när man var ung, det har som tur var ökat med åren.
Mariana

Maj Korner sa...

Jag tycker att självförtroende hos många unga är det sista som behöver boostas. Däremot skulle en boost i ödmjukhet och självkritik göra viss nytta.

Det gäller givetvis inte alla men förvånade många unga har väldigt märklig uppfattning om verkligheten och sin egen position i den.

Var vi såna? Näää....

Magica de Hex sa...

Självförtroende är i princip det de har. Men om livet börjar stöka, tvivlar jag på att de har så mycket att sätta emot. De har glidit fram i livet på en räkmacka ...

Anonym sa...

"De har glidit fram i livet på en räkmacka".

Vilka då? Alla unga? De som får hantera 30% arbetslöshet, till exempel?

Känns som en ganska bitter och trött sak att gnälla på unga människor (tjejer!) som har gott självförtroende och vågar satsa på sin grej. Oavsett vad man tycker om just Blondinbella. Eller blondiner, för den delen.

nillas liv på pinnen sa...

Sån där självhjälpsSKIT gör mig bara irriterad. Vad är det att "boosta sig själv", om inte att blåsa upp en rosa ballong som när den spricker bara lämnar trasiga slamsor kvar? Hennes recept att boosta sig själv går dessutom ut på att boosta sig på bekostnad av andra; det vet jag utan att ens ha läst boken. Allt handlar ju om att på olika områden framstå som bättre i jämförelse. Med andra.