3 mars 2009

I augusti kommer vår bok ...

Nu kan jag äntligen äntligen avslöja att jag och min kompis Maria Ström har skrivit vår andra bok! I dagarna har vi skrivit kontrakt på Börja skriva – en handbok om den sköna skrivkonsten. Boken vänder sig till barn mellan ca 10-14 år och dess främsta uppgift är att på ett lättsamt sätt inspirera och uppmuntra unga som gillar att skriva. Boken är späckad med tips – hur man t ex kan börja och sluta, gestalta personer, beskriva händelser, skapa dialoger med mera. Sen kommer mängder med skrivövningar och flera intervjuer med både författare och unga som skriver skönlitteratur, raptexter och bloggar. Och allra roligast är att duktiga Magnus Bard ska illustrera boken!
Återkommer säkerligen i ämnet framöver ... med risk för att bli tjatig ...

7 kommentarer:

Lisa sa...

Men hurra, grattis!
Mmm... kontrakt. Fina grejer det!

Magica de Hex sa...

Tack snälla!

AnnCharlott sa...

Grattis! Himla kul tycker jag. Då kan jag läsa den boken (är visserligen 14 plus, men bara lite ...) och sen kan jag skriva en bok och få kontrakt. Bra va?

Magica de Hex sa...

Självklart!

Anonym sa...

Stort grattis! Och vilket trevligt ämne för en bok - efter att ha läst din förra tänker jag att din (er) nya borde ingå i läroplanen på skolorna så ungarna får vettiga redskap att använda till all sin ljuvliga kreativitet...
/A

Magica de Hex sa...

Gulligt sagt! Vi får hoppas du tycker likaledes efter att ha läst den ... kram!

Susanna sa...

Grattis en sådan hade man velat ha när man var fjortis....ses snart!