6 augusti 2007

Plagiat bok-femman

Några av de bloggar jag läser har infört veckans Bokfemma. Det innebär att man listar sina bästa fem böcker inom valfri genre. Och nu inför jag samma sak! Plagiat Magica, plagiat! Ja, jag lever som en kopia, jag vet. Skit samma, här kommer min bokfemma i genren bra böcker:

1. Gökboet av Ken Kesey: Alla har ju sett filmen så presentation är egentligen överflödig. Men boken är faktiskt ännu bättre och där framkommer också tydligare att berättelsen utspelas ur indianens perspektiv.
2. Skuggan av den randiga vargen av Sonya Hartnett. En lågmäld och sparsmakad utvecklingsroman om en ung kille och dito tjej som båda jagar ett utdött djur, dock med helt skilda syften.
3. Över näktergalens golv av Lian Hearn. En gripande, förtrollande och magisk saga som utspelar sig i ett fiktivt medeltida Japan.
4. Den utvalde av Lois Lowry. Nervkittlande sience fiction som handlar om Jonas som går i lära hos minnesbevararen, en man som kallas Givaren.
5. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Berättelsen är lika gammal som jorden: två unga kvinnor blir offer för mäns vilja, sexualitet och maktbegär. Platsen är Afghanistan och trots att det låter sorgligt (och det är det!) så är det så otroligt bra och kärleksfullt skildrat.

2 kommentarer:

lise sa...

Vet inte hur du har förstått det här men "Bokfemman" men det är inget som varje bloggare fixar var för sig på egen kammare.. Det är Malin (worldofmalin.blogspot.com ) som så att säga "håller" i Bokfemman, varje vecka bestämmer hon ett tema och vi andra följer henne på den linjen. Så går vi in hos varandra och läser vad för böcker som tipsas om och på så vis får man massa bra boktips! Du är välkommen att hänga på :)

Magica de Hex sa...

Ok tack för förklaringen1