28 mars 2014

Mitt liv i skolan ...

Hej allihopa!
Nu kanske jag äntligen känner att jag får tillbaka lusten att blogga! Jag ska bli lärarvikarie! Hjälp!
Ni vet ju att jag varit arbetslös sedan i somras och funderat fram och tillbaka på vad jag ska bli när jag blir stor ... Och så nu har detta fantastiska uppenbarat sig. Trots att jag inte är behörig så kan jag jobba som lärarvikarie. Har just blivit "anställd" av ett företag som heter Lärarjouren som hyr ut folk som vikarier till skolor. Jag bävar. Tänk om barnen avslöjar mig! Tänk om de kommer på att jag inte kan något, att de helt enkelt kan mera än jag??
Nu väntar jag bara på att få ett udrag från brottsregistert från Polisen där det intygas att jag inte begått något brott det senaste året. Tror ni jag klarar mig?

Igår var jag på kurs hela dagen och fick lära mig massor om skolans värdegrund, klassrumssituationer, kroppsspråk, etc ... Fick med mig ett ton papper med olika lektionsförlag etc ...
Mitt hopp står till min kunskap om barn- och ungdomslitteratur, om något trasslar till sig så kanske jag kan ta upp någon bra bok och läsa högt ... Funkar det i en nia tro? Jag är nervös till tusen.

Tips någon?
Rapporter från en lärarvikarie kommer.

1 kommentar:

Karin sa...

Hur gick det? Hur går det?
Modigt, för det är ett tufft jobb. Men kul. Att läsa högt för niorna brukar funka.

(Hittade hit via Nillas blogg.)