29 juli 2013

Precis som ...

.. Nilla, har jag nästan glömt bort att jag bloggar nuförtiden. Dagarna flyter bort i sol och svett och jag vet inte vad vi gör egentligen. Matar en höna, ett par katter och några gamlingar. Läser lite manus - ja, jag har bett förlagen om en del höstmanus och fått en massa! Roligt!

Har just läst manuset Berövad av Liz Coley (boken ges ut i september på B Wahlströms förlag). Det handlar om Angela som vid tretton års ålder blir kidnappad och bortförd. Tre år senare står hon utanför sitt hem och har ingen aning om var hon varit och med vem. Undan för undan visar det sig att hon utvecklat en multipel personlighet med fyra, fem olika karaktärer - för att öht orka överleva. Boken handlar om hennes resa tillbaka till EN personlighet - Angelas - och ett någorlunda normalt tonårsliv.
Det är spännande att följa henne och hennes olika personligheter och få veta vad som egentligen har hänt. Jag är säker på att mängder med unga kommer att sluka den här boken. Den är lättläst men lite väl fylld av klichéer och självklarheter. Man läser ut den relativt snabbt och har glömt den nästan lika fort ...


2 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Kul att du fått en massa manus så du inte är alldeles sysslolös. Du ska snart få en lärarhandledning att förlusta dig med också.

Magica de Hex sa...

Tack Nilla!