19 december 2012

Mmmm hallongrottor

Har bestämt mig för att (för första gången ever) baka hallongrottor. Visserligen hör väl inte hallongrottor direkt till julkakorna, men jag tänker så här: baka kaka-konceptet ÄR en del av  julstöket, och hallongrottor är så goda!
Jag har lagt in sill (skicka gärna beundrande ah:n och oh:n i kommentarsfältet) för andra gången i mitt liv (första gången blev fiskj-eln stenhård) och jag hoppas verkligen att PER MORBERGS recept nu ska visa sig vara den ultimata sillinläggningen ... Ska provsmakas imorgon.
I övrigt har jag gjort oätlig knäck (mjukt kladd i formarna), ganska goda chokladkola och vårt fusk-pepparkaks-bygge har ni redan sett.
För övrigt börjar mina vita hyacinter bli bruna och julstjärnornas blad släpper sig ...
Snart återstår bara julskinkan och den gravade laxen. Och till dotterns annandagsparty ska jag bidra med svartvinbärsmarinerad älg-tjälknöl.
Vad lagar ni för mat i jul?

7 kommentarer:

AnnCharlott sa...

Vi tjuvstartade med skinkan redan förra veckan. Något år bakade vi pepparkakor som faktiskt blev riktigt goda och ibland har det blivit knäck och kola, men i år blir det bara skinkan.

Magica de Hex sa...

Men ni ska åka bort, eller hur? Då är det ju ingen större idé att laga massa mat. Vi tar lunchen efter jul. Annars?

M/S Design sa...

Vad flitig du är!!
Traditionellt julbord+ knödel och backon rullar.
Försöker undvika att göra/ha julgodis i år.

Susanna sa...

Hallongrottor är ju jättegott, blev de goda? Kram

Magica de Hex sa...

De blev supergoda!

Miss Upsey Daisy sa...

Jag som inte äter kött förutom vilt då gillar verkligen tjärknöl. Och knäck.

Mika sa...

AaaaaaH! OooooooH!