Har bestämt mig för att (för första gången ever) baka hallongrottor. Visserligen hör väl inte hallongrottor direkt till julkakorna, men jag tänker så här: baka kaka-konceptet ÄR en del av julstöket, och hallongrottor är så goda!
Jag har lagt in sill (skicka gärna beundrande ah:n och oh:n i kommentarsfältet) för andra gången i mitt liv (första gången blev fiskj-eln stenhård) och jag hoppas verkligen att PER MORBERGS recept nu ska visa sig vara den ultimata sillinläggningen ... Ska provsmakas imorgon.
I övrigt har jag gjort oätlig knäck (mjukt kladd i formarna), ganska goda chokladkola och vårt fusk-pepparkaks-bygge har ni redan sett.
För övrigt börjar mina vita hyacinter bli bruna och julstjärnornas blad släpper sig ...
Snart återstår bara julskinkan och den gravade laxen. Och till dotterns annandagsparty ska jag bidra med svartvinbärsmarinerad älg-tjälknöl.
Vad lagar ni för mat i jul?
7 kommentarer:
Vi tjuvstartade med skinkan redan förra veckan. Något år bakade vi pepparkakor som faktiskt blev riktigt goda och ibland har det blivit knäck och kola, men i år blir det bara skinkan.
Men ni ska åka bort, eller hur? Då är det ju ingen större idé att laga massa mat. Vi tar lunchen efter jul. Annars?
Vad flitig du är!!
Traditionellt julbord+ knödel och backon rullar.
Försöker undvika att göra/ha julgodis i år.
Hallongrottor är ju jättegott, blev de goda? Kram
De blev supergoda!
Jag som inte äter kött förutom vilt då gillar verkligen tjärknöl. Och knäck.
AaaaaaH! OooooooH!
Skicka en kommentar