25 april 2012

Vår!

Igår fotograferade jag en hel bunt blåsippor för att visa dem på bloggen, men döm om min förvåning när de nu var puts väck! Det får bli en annan gång dårå.
Sitter kvar på jobbet och väntar på mina bokcirkelkompisar som snart dyker upp, redo att redogöra för den bok vi läst till denna gång: Clownen Jac av Hjalmar Bergman. Ska inte berätta för mycket här om att det är den tråkigaste bok jag någonsin läst ... orkade faktiskt inte ens läsa färdigt den. Hoppas, hoppas att den personen som ska välja nästa bok har lite fräschare smak ...
Har idag varit hos arbetsterapeuten på St Göran och fått ett nytt träningsprogram för min stackars lilla hand, och det gick hon igenom så grundligt att jag nu har VÄLDIGT ont.
Äter morfin dagligen fortfarande och har nu gjort det sedan den 22 februari. Handen blir rörligare och rörligare men gör nästan lika ont fortfarande ... tacka de högre krafterna eller nåt sånt för mina små vita piller ...

22 april 2012

Ena foten i graven ...

Hittar ju inte ens in i min egen blogg för att göra eget nytt inlägg. Då är det nog dags att lägga ner. Jag är för omodern, för ouppdaterad, för gammal. Igår var jag och shoppade med en av huliganerna (hon fick en shoppingrunda i 10-årspresent av mig, hennes mamma orkar inte shoppa med henne eftersom hon tar så oändligt god tid på sig för att kolla mycket noga på varje grej ...). Härliga unge som mycket hellre läser böcker och köper skojiga smällsnören på Buttericks än går på HM! Och eftersom hon och jag har precis samma smak – nämligen snygga anteckningsböcker, härliga pennor och underbara böcker var det ett rent nöje. Vi var på Ordning & reda, Akademibokhandeln och Buttericks. Och sen på bio. Men det var när vi köpte biljetter på bion som jag insåg att jag är för gammal för det mesta. Grabben som sålde biljetterna frågade nämligen om jag skulle ha pensionärsrabatt. Fattar ni den oerhörda skymfen!? Jag sa till killen att han just hade förstört mitt liv. Hur orka gå vidare?

18 april 2012

Gnällspik

Det är kallt. Jag måste fortfarande ha mössa. Det är is i båten på morron. Katterna är inget vidare gosiga. Jag vill vara mera ledig och jobba mindre. Jag har inihve ont i handen dag ut och dag in. Jag är tjock och gammal. Sambon ska opereras snart. Jag ryser vid tanken på att båtmotorn pajar och jag tvingas ro med en hand. Jag är trött jämt. Det var nog allt.
Dessutom är det en ny jävla layout på bloggen och jag hittar inte mina inställningar. Fan. Var är de där satans etiketterna?

15 april 2012

Sjösatt!

De duggar inte tätt numera mina inlägg. Vet faktiskt inte om jag ska ha kvar bloggen. Tycker det är knepigt att prata här vareviga dag och dessutom vara underhållande. Jag har heller aldrig lyckats få några vidare höga "tittarsiffror".
Idag har vi lagt i båten och i skrivande stund flyttas gångbron och förvandlas till en brygga till och med den 1 november. Får verkligen hoppas att motorn inte tänker strejka när jag ska ta mig över sundet själv, att ro med en halvbruten handled är troligtvis ingen höjdare ...
Måste kolla att pannlampan har fräscha batterier eftersom jag kommer hem sent redan imorgon.
Jaja. Lite stökigt känns det med handleden i kombination med båt ... Vi får se hur det går.

6 april 2012

Taadaa! Påsktårta!

Hittade denna lilla raring i Allt om mat och bestämde mig för att den skulle få förgylla min påsk. Sambon och jag har bakat den idag och jag kan lova att den är näringstät! Socker, vispgrädde, smör, chokladägg ... Visst är den fin?!
Vi ska bort på middag hos trevliga grannar idag och denna lilla sockertopp ska få följa med och förgylla kvällen ...

Glad påsk kära vänner!

5 april 2012

Och det varar ändå fram till påska ...

- Vaddå varar? Vilket? Vad yrar du om?
- Vad är det som varar ända fram till påska?
- Hur ska jag veta det? Det var inte mitt påfund!

Påskhäxan gapflabbar i källaren och jag äter fluffigt godis och kollar på 30° i februari på SVT Play. Åsså har jag jobbat 5 timmar hemma idag. Och det enda som varar ända fram till påska (och längre än så) är väl min trasiga handled.
Kyckling på er!

1 april 2012

Inte möe att förtälja

Rapport:
Vi grillar lax utomhus ikväll. Och väntar på att femte säsongen av Mad Men ska ta sin början ikväll klockan 22.00-24.00! Ska bli intressant att se om jag orkar hålla mig vaken.
Armen värker av bara faen (fortfarande) och jag käkar morfin morgon och kväll.
Alla festligheter är överståndna (tack och lov), senast var på jobbet i torsdags med trevlig middag och dito vin.
Jag har pyntat trädgården, vår lilla ek har fått påskfjädrar och så har jag "snott" lite björkris som har fått ulliga och gulliga fjädrar (inomhus).
Jag har inte kommit på nåt kul aprilskämt ännu att lura sambon med. Tips?