31 augusti 2010

Kolla snyggt!

Och nu börjar saker och ting att ta sig så smått!

Märkliga bloggträffar

Jag undrar en sak: det här med att blogga. Då är väl tanken att man ska träffas på nätet. I cyberrymden. Inte på riktigt väl? Läser om fler och fler bloggare som har träffar både här och där. Mest här denna vecka.
Hur skulle det se ut om man sprang runt och träffade alla bloggare hit och dit? Då behöver man ju inte skriva nya inlägg vareviga dag och läsa varandras heller för den delen.
Nä, fram för den stora blogg-anonymiteten. Där man pratar om sambos, makar, initialer, boendeorter, huliganer och andra nära och kära utan att nämna namn och personnummer.

Annars vågar man kanske inte vara lika fräck.
Eller?

29 augusti 2010

Blå timmen

Vi var inte alls på Orionteatern igår kväll - jag hade blandat ihop korten - vi var på en natt-föreställning på Boulevardteatern. Den började 23 och slutade ca 01.30! Då var lilla tanten pömsig må jag säga - men vilket kul program det var! Bl a tre sjungande och spelande damer som går under beteckningen Brittakåren - mycket duktiga och roliga. Dessutom sång, gitarrspel, satir, ukulele-pling, jonglerare, stå-uppare etc. Jag tror det var ett axplock av programmet kommande höst och vinter.
Mycket njutbart.
Missa inte Britta-kåren om ni får chansen!

28 augusti 2010

Stenar & vänner & cabaré

Idag gräver, skottar och bär vi återigen bort massa sten - för nästa vecka kommer gubbar och lägger skiffer på den blivande uteplatsen! Jippie! Hoppas jag slipper bära bort mer stenar på ett tag - min rygg protesterar å det grövsta ...
Och ikväll vankas bjudmiddag hos bästa vännerna och sedan Blå timmen (mellan 23-24) på Orionteatern - någon slags cabaré med bl a Stefan Sauk (me like handsome man).
Känner på mig att det blir en kul kväll!

27 augusti 2010

My behind

Under stora delar av mitt liv har jag ansett mig ha för stort arsele. Jag har alltid avskytt att köpa byxor för det har varit så svårt att hitta snygga som sitter bra. Jag har nämligen en ganska smal midja och en gigantisk röv, som sagt. Men just nu, 12 kilo smalare, är den inte längre gigantisk. Iaf storleksmässigt, typ när jag provar kläder. Men fortfarande i mitt huvud. När jag vänder mig om och tittar på min baksida i spegeln känns den fortfarande väldigt stor även fast den matter of fact inte är det. Självbilden sitter alltså i huvudet och inte på baksidan av kroppen. Då var det klarlagt och fastlagt.

26 augusti 2010

Hektiskt

Ja då är man inne i grottekvarnen igen. Igår var det kickoff med jobbet och middag på restaurang Kungsholmen (Melker Andersson) efteråt. Dagen var lång och intensiv och kvällen innebar god mat och stor trötthet. Idag fyller sambon år och just nu tar jag en liten blogg-paus mellan att koka färskpotatis från det egna landet och grilla kummel (!) - som var en rekommendation av personalen som står i delikatessdiken på vår Ica-butik. Nu ska jag skåla för min 51-åring i en Prosecco la Robinia - mycket gott och prisvärt bubbel.
Chers!

23 augusti 2010

Är man blondin, så är man

Idag har jag börjat jobba igen. Det var inte särskilt upplyftande. Särskilt inte eftersom det visade sig att ett stort jobb hade glömts bort och nu är SUPERBRÅTTOM att göra. Usch.

Som vanligt släpade jag hem några böcker och manus som ska läsas och jag har just plöjt Blondinbellas debutbok Egoboost! En absolut träffande titel. Undertiteln är Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer. Och här pratar vi inte om hur man kokar rötter och bygger vindskydd i vildmarken för att överleva. Här pratar vi självkänsla (ego), positivism (jag är snyggast), självförverkligande (strategier för hur pojkvännen ska tas) och drömmar (varför inte bli bloggprinsessa). Isabella lämnar ut sig och ger råd ungefär som andra byter trosor. Hon blandar tips om utseende med hur man startar eget företag och så kommer en dos anorexi på det, osv i en salig röra. Det är inget större fel på själva råden, men de levereras som en rosa kaskad av tyll med en maräng på toppen.

Det bästa är att hon beskriver hur hon skapade sitt blogg-alter ego för att ta revansch på dem som mobbade henne på högstadiet. Att "boosta sitt ego" är livsviktigt, säger Isabella.

Boken kommer säkert att sälja som smör. Synd att den är så dåligt skriven bara.
Men är man blondin, så är man.

22 augusti 2010

Våndor både här och där

Istället för att känna mig skön och avslappnad efter ett dygn på Yasuragi, går jag idag som en kratta och har ont i hela ryggen. Att utsätta sig för japansk shiatsu-massage är livsfarligt. Man ligger på mage på en madrass på golvet och sen är terapeuten över en som en hök med händer, armbågar, knän och fötter! Om man säger att det gör ont här eller där så får man till svar att det är just där det gör ont som man behöver en riktig dust. Hmmm. Kommer nog att passa mig för slikt framöver.
Annars hade vi det jättemysigt, pratade massor, åt hyfsat, drack många goda drinkar och badade nästan skinnet av oss. Idag är jag renare än jag varit i hela mitt långa tantliv! Imorgon börjar arbetets våndor igen.
Häpp.

20 augusti 2010

Ohaio saimas (eller nåt)

Nu drar jag och dotra strax till Hasseluddens yasuragi. Rapport kommer. Ohaio saimas!

Ps. Dagen till ära får bloggens design se aningen österländsk ut (om det är japanska eller kinesiska? Inte vet jag! Det kanske är burmesiska ...)

19 augusti 2010

Åh, så skönt!

Kommer just från min fantastiska naprapat som jag har gått till, till och från i mer än 20 år. Efter ryggskottet jag hade i juli behöver jag gå till henne då och då, säkert hela hösten, för att få ordning på det hela. Naprapaten ger mig massage, knäcker lite fint på ryggraden och knådar till mig rätt så rått. Det är helt enkelt ljuvligt skönt! Efteråt är jag så avslappnad och mjuk i kroppen. Imorgon ska yngsta dottern och jag åka till Hasseluddens yasuragi ett dygn, det ska också blir ljuvligt. Har beställt japansk akupressur-behandling till oss båda, det ska bli spännande att se vad det innebär.

18 augusti 2010

Me love augusti

Dessa sammetsmjuka, mörka augusikvällar, åh vad jag gillar dem. De är aningen kyligt förebådande om höst som för tankarna till gula löv, svampskog, tända brasor, mustiga älggrytor, operabesök (snart premiär för Faust på Folkoperan - får inte missas!), biobesök, tjejkvällar och annat trevligt. Visst är sommaren skön, men hösten är nog min favoritårstid. Jag gillar att kura i mörker. Och att ha långbyxor och tjocktröja. Stövlar mums! Jag älskar dessutom mörka nätter när jag inte behöver sätta på mig ögonbindeln - som jag gör från april till september.
Och sen kommer den mysiga julen. I år blir vi hemma i egen stuga, det ska bli skönt. Tror tom att jag ska ha en riktig gran i år!

Om jag är knäpp? Ja, det kan tänkas!

17 augusti 2010

Grus i dojjan ...


Detta är vad vi husägare har roat oss med idag: jag har knäckt ryggen och flyttat alla stenar som sambon, med grävmaskinens hjälp, har skrapat fram för att marken utanför huset ska bli jämn och fin. Snart blir det en fin uteplats här, belagd med skiffer!
Imorgon när jag vaknar kommer jag att en helvetes träningsvärk i rygg, axlar och händer.
Häpp.

16 augusti 2010

Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret ...

Nu så. Måndag morgon. Sista lediga veckan. På onsdag kommer 30 ton material till oss, lastat på en stor färja: sten, grus, sand, stenmjöl, jord, virke ... Efter det kommer det att se för j-t ut på tomten igen. En miljon högar. I början av september kommer dock två snickare och bygger däcket och trappan av allt virket. Det ser jag verkligen fram emot! Men hur sambon ska få till uteplatsen och gångarna med alla stenarna undrar jag fortfarande ...
Denna vecka innehåller även en förlagsfest (tjuvstart på jobbet?), drinkkväll med en av mina bästa vänner, och två lediga dagar eftersom sambon avslutar med en kompis-seglats nästa helg.
På det hela taget en bra vecka att se fram emot. Solen skiner men det är ca sex-sju grader kyligare än i lördags. Hösten närmar sig med stormsteg. Nu får man börja tända levande ljus på kvällarna och snart också elda i brasan. Mysigt!

15 augusti 2010

It´s pure magic!

Första gången jag läste Sagan om ringen var i början av 70-talet. Jag älskade den omedelbart bums. Jag har alltid älskar sagor av alla de slag - folksagor, konstsagor, fabler, skrönor, berättelser – skrivna eller muntliga. Det började med Prinsessan på glasberget som pappa berättade för mig när jag var liten, och sen har det fortsatt.

Andra gången jag läste Sagan om ringen hade trilogin fått en väldig hausse - det var sent 80-tal eller möjligen tidigt 90-tal. Jag läste böckerna högt för min dåvarande käresta. Det var uppskattat av honom och härligt för mig att läsa böckerna högt – jag fick höra dem och fick också ett nytt förhållande till figurerna i böckerna. De blev mina nära och kära vänner.

Tredje gången plöjde jag dem i pocketform på en strand i Grekland i början av 2000-talet. Den omläsningen gick ganska smärtfritt förbi.

Nu lyssnar jag på den nya, fullkomligt briljanta översättningarna av Erik Anderssons sakprosa och Lotta Olssons välklingande verser. Its pure magic! Jag hör böckerna som om det vore första gången! Så fantastiska och nyskapande i den här översättningen har de inte varit förut och uppläsaren Jan Waldekranz läser med bra röst. Åke Ohlmarks gamla översättning måste begravas djupt.

Läs den ALDRIG i den gamla översättningen!

13 augusti 2010

Fy för Lewis den lede!

För 3-4 dagar sedan var jag i Barkaby, närmare bestämt på Lewis outlet, och shoppade ett par jeans. Väl hemma upptäckte jag att de fick en gigantisk bubbla på magen när jag satt ner. Inte så supersnyggt tyckte jag och tog mig idag hela vägen tillbaka till Barkaby för att lämna tillbaka jensen. DÖM OM MIN FÖRVÅNING då jag inte fick pengarna tillbaka! Ingen returrätt där inte! Det trodde jag var lagstadgat men så är alltså icke fallet. Nu har jag ett tillgodokvitto i en affär som jag inte vill handla i ...

HÖJDEN AV FRÄCKHET, eller hur?
Sur som ättika är jag.

Får ge bort tillgodokvittot till tonårshuliganen. Kommer själv aldrig mer att sätta min fot där.

12 augusti 2010

Olika sorters tuttar

Av barn och dårar får man höra sanningen, sägs det. Häromveckan var jag barnvakt åt den snart 4-åriga huliganen. Han ville som vanligt bada, och tyckte att jag skulle bada med honom. Ok, jag gav med mig och kröp ur kläderna och steg i badet. Sen satt vi där en bra stund under tystnad medan den lille tittade storögt på min kropp. Jag riktigt såg hur tankarna tumlade runt där bakom det lockliga, röda hårburret och till sist kom det:
"Mormor, du har långa tuttar. Det har inte mamma. Hennes är runda."


Tack för det, otäcka lilla sanningssägare!

Underbart är kort ...

Strax är näst sista veckan på semestern slut. En vecka till och sen är man inne i ekorrhjulet igen. Funderar allvarligt på att unna mig ett par dagar på Yasuragi nästa vecka. Lite massage, tvagning, simning, sushi och framför allt avkoppling/avslappning. Sambon är måttligt road av den sortens nöjen så kanske åker jag själv eller med en eller två döttrar. Det enda trista med att ta med sig döttrarna är att man ofelbart torskar på notan ...

Får se hur jag gör! Några dagar återstår ännu i frihet!

11 augusti 2010

Stillsamt är sällsamt

Idag har det varit en skön och stillsam dag. Just nu ligger två huliganer i soffan (totalt slut efter att ha badat i det numera ISKALLA havet i ett par timmar) och tittar på Narnia-dvd. Jag dricker lite rosévin. Vi har just grillat en god middag: nötytterfilé, kokta rödbetor med fetaost och dijondressing, kokt potatis, grillade majskolvar och dito färska lökar. Mumma!
I natt ska dessa två små damer sova här och de verkar väl tillfreds med det - som tur är. Deras ömma moder (som är skild sedan flera år tillbaka) ska ikväll träffa sin nya kärlek som jag ännu inte fått äran att bli introducerad för ... hmmm ... måste nästan tolkas som att det är allvar ... hmmm.

Han är nog en sagoprins – eftersom han heter DANIEL.

10 augusti 2010

Moahahahaha!!!!

Detta mina vänner är min namne, Magica de Hex. En häxa som kan sparka med benen och få riktigt eldsprutande, rödglödgade ögon när hon blir arg. Hon kan också skrämma små barn och hundar, och i allra bästa fall även en och annan räddhågsen vuxen. Hon berättar skräckinjagande sagor om eldsprutande drakar och farliga troll och slemmiga monster. När huliganerna är det minsta olydiga sätter jag på häxan som då börjar skrika och föra ett sånt herrans oväsen att de små genast stillar sig och kryper upp i ett hörn.
Moahahahaha!!!!

9 augusti 2010

Ärta som ärta?

Alltså jag har hört talas om ärthjärna, men ärtsingel – handen på hjärtat – vad i alla glödheta kan det vara för styggelse?


Ps. Om ni inte har fattat det redan så är ärtsingel fina små naturstenar som ska pryda marken ca en halvmeter intill vårt hus ... Ds.

8 augusti 2010

Knappt överlevt

Idag (kors i taket, det säger jag er!) har sambon och undertecknad tagit en liten tur till det trevliga möbelvaruhuset IKEA. Dit åker inte sambon frivilligt, men pga att vi nu bestämt att vi ska köpa ett skåp måste han ju. Om han inte vill överlåta hela beslutsprocessen till lilla mig förstås ... och det vill han ju inte som ni förstår.

Nåväl. Vi och resten av de regntrötta stockholmarna var alltså i Barkaby. Där finns det även en outlet. Där ägnade vi oss alla åt shopping. Och åt att äta (vi åt den sedvanliga gravlaxen på vauhuset). Och sen shoppade vi. Och alla de andra också. Och trängdes och hade det väldigt gemytligt.

Kom vi hem med något skåp.
Nejdå.
Men givetvis - servetter, ljus, glödlampor och en spot till tvättstugan.
Och jeans till mig, kalsipper till sambon och en ny - tadam - stekpanna!

Så kan det gå när inte haspen är på.

7 augusti 2010

Tredje dagens räknande ...

Sambon sitter vid köksbordet dagarna i ända och räknar brädor, jordmängder, stenplattor, kvadratmetrar ... och ringer till olika trävaruleverantörer, stengrossister och grustag. Och ställer diverse frågor till mig om jag vill ha ditten eller datten, t ex om brädorna på uteplatsen ska ligga hitåt eller ditåt etc ...
Om ca en vecka kommer en hel färja - ca 30 ton (!) - material till vår lilla ö och sen vidare på hjullastare till vår tomt. Och sen vidtar en lustiger dans när vi ska få alla dessa plattor, grushögar, jordmassor, stenmjöl, brädor på plats.

Hjälp!
Kan jag få bo inackorderad hos någon lägenhetsinnehavare i höst?

6 augusti 2010

Mmmm ... skiffer

Efter dryga två års diskussioner så fick jag till sist som jag ville (tålmodig uttröttningstaktik) - vackra, ojämna bitar Offerdalsskiffer både till den stora uteplatsen (ca 40 kvm) och gångarna på tomten. Idag har vi beställt detta, tillsammans med stendamm (som skiffret ska ligga i), jord och små orgelbundna naturstenar som ska ligga närmast huset. Allt detta ska transporteras till ön medelst lastbil, färja, hjullastare ... det är ett helfestligt uppdrag att få hit tunga grejer!!

5 augusti 2010

Gör detta roliga quiz du också!

My Result: Kapten Efraim Långstrump
on quiz: Vem är du mest lik av Pippi och hennes vänner?


Du är mest lik kapten Efraim Långstrump, Pippis pappa. Du gillar att
vara i centrum och får energi av uppmärksamhet. Du är glad och positiv och en
festlig prick att umgås med. Du gillar att bestämma och bossar lätt med din omgivning.
Du är känd för dina fantastiska historier (som du ibland kryddar en aning).
Ansvar är inte din starkaste sida, däremot har du lätt till skratt och får ofta
andra att skratta med dig.Quiz SchoolTake this quiz & get your result

4 augusti 2010

Repriser inte alltid av godo ...

Jag och mina barnbarn (allmänt kallade huliganer i den här bloggen) gillar verkligen filmerna om träsktrollet Shrek. Idag gick vi på den sista filmen, detta eftersom jag varit barnvakt en stund och vi då passar på och roar oss med allehanda tidsfördriv ...
Nåväl, t-bana till Medis, shoppa loss på popcorn modell BIG och sen bänka oss framför Shrek, nu och för alltid (eller något sådant).
Men denna sista film var dock bara en blek repris av sina föregångare. Och det är ju inte så konstigt. Många historier är bra - första gången. Och ibland andra. Sällan tredje och nu är det bevisat - absolut inte den fjärde! Det gröna träsktrollet har definitivt överlevt sig själv - synd tycker jag att man inte slutar i tid. But as usual - money talks.

3 augusti 2010

Rekommenderas!

Idag har jag och två huliganer varit och besökt Tekniska museet. Hade aldrig varit där förut (*skäms*) och det var verkligen en glad överraskning. Otroligt mycket kul för barn, tioåringen hade minst lika kul som fyraåringen. Sväva tyngdlöst, kolla märkliga konkava och kovexa speglar, balansera, se på spännande 3D-film med mera, med mera. Ett besök där är verkligen att rekommendera - men välj för alla del en dag när inte resten av världen har kommit på samma idé - tror halva Stockholms befolkning var där idag.
Nu väntar tacos och läskeblask, sedan sagor en masse!

2 augusti 2010

Kriget inlett

Första dagen på semestervecka numero två inleds med mörkgrå himmel som tycks regntung. Trist värre! Jag ska iofs "bara" måla fönster invändigt på boden idag, men det är själva gråheten och mörkret som är så dyster!
Och självklart - medan jag var borta så dansade råttorna på bordet! Kolla min fina krasse - prunkande när jag åkte - och nu har rådjuren kalasat bort hälften, minst!

Härmed inleder jag det stora KRIGET MOT RÅDJUREN!!! Man kanske skulle gå en kurs i bågskytte ...? Hmm ...

1 augusti 2010

En sån kärring jag är!

Så skönt att kliva in i duschen i går kväll, så skönt att slötitta lite på tv:n och framför allt – så SKÖNT att sova i sin egen säng! En sån kärring jag är numera, som får så ont i ryggen av att sova i konstiga och främmande sängar. Så kan jag inte ha det, då blir jag ju fånge i mitt eget hem.
Nu måste ryggen stärkas med diverse övningar och långa promenader framöver. Innan jag bröt foten i november förra året så stavgick jag ett varv runt ön dagligen, det ska nu genast återupptas! Och kanske skulle jag försöka drista mig till att utföra några situps per dag?
Den som lever får se ...

Dessutom har jag gått upp nästan ett kilo på EN vecka ...
Vojne, vojne – nu blir det hårda bananer.