30 april 2010

Mot Småland

Kära vänner, jag önskar er en förträfflig Valborg! Själv drar vi nu till den småländska kusten för att fira i goda vänners lag.
Höres nästa vecka!

27 april 2010

Dresskod GULD!


Det är ganska grått och anständigt att gå på mingelparty numera. Det är ingen som är klädd i guld eller silver, taskigt med glitter, paljetterna lyser med sin frånvaro – vem har stulit glamouren, undrar jag? Annat var det på 50-talet! Kurvor, onduleringar, välmanikyrerade långa naglar, smokingar, hattar, flor, högklackat, blodröda läppar,sjalar, bilar som var 10 meter långa och hade vingar och också helst rosalackerade!
Ikväll ska jag gå på ett förlagsmingel och författarinnan har anbefallt dresskod GULD.
Fan trot!

26 april 2010

Nyplanterat värre

I går planterade jag om alla mina pelargoner (flest rosa Mårbacka, klart snyggast!), dammsög, fixade iordning ett potatisland, krattade löv och slängde på den blivande första maj-brasan, begick balkongpremiär, skitade ner naglarna, fick jord på knäna och njöt allmänt sett av att det är vår i luften. Idag satt vi ute på lunchen på gården och det var riktigt varmt i solen. Här på ön står vitippor och blåsippor som spön i backen. Idag har jag shoppat sättpotatis och små små blå sankt paulor.

Tänk er govänner, tänk er - hela den långa sommaren ligger framför oss!
Shit så skönt.

25 april 2010

Läst och tyckt

Böckerna som jag läste i USA får följande omdömen:

Ensamhetens vin av Iréne Némirovsky. Rekommenderas! Stark och sorglig. Om en ung rysk flicka som helt är lämnad - trots att de lever ihop - av sin otroligt självupptagna mamma. Hon är som ett maskrosbarn, sedd endast av sin älskade guvernant. När tsar-ryssland faller och revolutionen är ett faktum, lyckas hon ta sig ur sin förlamning, gör sig fri och får en sorts hämnd. Välskrivet, långsamt, njutningsfullt. Läs!

Flickan från ovan av Alice Sebold.
En ganska enkel, men fängslande roman om en 14-årig flicka, Susie, som våldtas och mördas. Man får följa henne från sin "himmel" där hon i sin tur följer polisens och sin egen familjs sökande - och sörjande - efter henne. Trots det mörka temat har boken positiva och upplyftande drag mitt i det tragiska. Susie är så härligt tonårsaktig trots att hon är en ängel. En bok som man inte kan släppa förrän den är utläst!

Överlevare mot alla odds av Barbara Biggs. Läste tre sidor och slängde boken. Kändes som rena skräpet.

När barnet lagt sig av Michael Nyqvist.
Här berättar skådespelaren om sin barndom, och om sitt sökande efter sin biologiska far. Det är en lånsam, sorglig och lite hackig story som dock går rakt in i hjärtat. Barnets utsatthet skildras med stor känsla. Absolut läsvärd.

Igelkottens elegans av Muriel Barberry och Håpas du trifs bra i fengelset av Susanna Alakoski hann jag inte med. Får berätta om dem framöver.

24 april 2010

Snacka hektiskt!

Kom hem från USA och hann knappt andas förrän det först var dags att vara barnvakt hela förra helgen. Den lilla rödhåriga hade aldrig sovit över hos mig på ön tidigare så det var aningen nervöst (hans mamma har 4 barn men hon är absolut pjoskigast med honom ... tänka sig!). Hur som helst gick det förstås strålande bra, och sedan när arbetsveckan startade så var det dags att ta sig till Kalmar och hålla den nu förlängda och utökande föreläsningen (som startade med en 20 minuter lång föreläsning i höstas på bokmässan). Två föreläsningar skulle det bli på en och samma kväll och det gick fint ända in till ca en tredjedel av powerpoint-presentationen återstod (jag ska definitivt STRYPA den j-a retorikkonsulten som tyckte att jag skulle ha FILMER med i presentationen!). Då slutade nämligen all teknik att fungera ...
Det var bara att samla ihop sig, ta ett djupt andetag och börja frilansa. Första gången gick det halvbra, men när SAMMA TEKNISKA FEL uppstod andra gången gick det på ren rutin (HAHA).

Nu - äntligen är hemma, utsövd, samlad. Solen skiner och idag ska vi åka och titta på sten till vår blivande trädgård!

I kväll eller imorgon ska ni få veta lite om böckerna jag läste borta i Amerikatt!

19 april 2010

Hinner knappt andas ...

Sorry folks, hinner inte blogga på ett par dagar, jobb, barnvakteri och ett nytt föredrag som jag ska hålla för 200 personer i Kalmar i morgon kväll tar all min tid (läs: tar snart livet av mig!) ... Hinner nästan inte andas!


-- Post From My iPhone

14 april 2010

S ... s ... sova ...zzzzz


Detta mina vänner får vara tillräckligt bevis för att jag är hemma igen. Har inte sovit sen Hedenhös (20 minuter på lång-åkar-planet), nu ska vi duscha, byta lakan och sen får ni gissa vad vi tänker oss för sysselsättning. Ja ordet börjar på S, men innehåller fler än tre bokstäver!!!

13 april 2010

Hemresa

En natt till och sedan hemgang. Ca ett dygn tar resan och sedan ar man jetalaggad i en vecka. Pa torsdag morgon ska jag, kvick och pigg, vara pa jobbet igen. Idag har jag handlat godis till mina arbetskamrater (det ar en marklig sedvanja som vi har pa jobbet, att man maste kopa med sig inhemskt godis nar man ar utomlands). For att busa lite extra har jag kopt M&Ms med JORDNOTSSMAK! Antar att det smakar usch! Moahahahaha!!!

Annars kampar vi pa med var overvikt (bade den i resvaskorna och den runt midjan). Tror inte jag har gatt upp nagot under tiden har men det kommer att visa sig nar jag staller mig pa vagen hemma. Sambons mage ser dock lite svullnare ut ... Moahaha igen!

Idag nar vi var nere och promenerade pa boardwalken vid The Pacific var havet oandligt blatt och berusande, brusande vackert och det kandes smatrist att aka harifran ... samtidigt langtar jag hem.

Goodbye for now!

11 april 2010

Snart hemma igen ...

Nu har vi varit i LA i tva veckor. Pa tisadg aker vi hem. Har ar det mycket som ar annorlunda, och mycket som ar likt. Shopping (som vi ocksa agnat oss at en hel del) ar sjalva religonen, Gud kommer pa samma plats, eller mojligen som god 2:a. Sondagar gar de flesta amerikaner i kyrkan, de andra dagarna befinner de sig i shoppingmalen. Havet ar superblatt, folket likasa. Alla ar supervanliga pa ytan men kanns tomma inuti. Eller sa ar det ovant for oss svenskar att fa hora klychor och klich'eer hela tiden: "How are you today", "Have a nice day", "Hope you enyoj your stay here", etc, etc. Hemma verkar det vara var pa G, och jag langtar hem lite. 14 dagar ar nog. Det har varit fantastiskt att traffa min finaste bror och hans barn och lilla pappa och hans fru, men nu galler home, sweet home.
Snart blir det bilder och battre rapport, har har jag internet avstangt pa min iPhone for att inte bli ruinerad.
Nu ar det sovdags, natti, natti.

9 april 2010

Nedrakning ...

Nu ar det bara 4 hela dagar kvar och sen vantar denna HEMSKA 24 timmar langa resa hem - igen. Vi var inte normala pa sakert 3-4 dagar nar vi kom och nu vantar en annu varre jetlag nar vi kommer hem. Bavar lite.
Har hort att snon ar borta hemma och hoppas att det stammer. Vi gar iaf mot var och sommar och det ar harligt. Idag har sambon shoppat loss, jeans, shorts, fina t-shirts etc ...

Imorgon ska vi aka pa utflykt till en fin halvo dar man kan promenera och titta pa batar och pa havet och ata goda skaldjur ... mums.

See ya!

8 april 2010

Jordbavning ...

Tillbaka hos pappsen efter 3 ljuvliga dagar i San Diego pa ett superfint hotell och spa vid havet. Vi var dar med bror, svagerska och syskonbarn. Vi har turistat i the old city, shoppat (det borjar sina ordentligt i kassan nu ...) grillat vid havet, behandlats pa spa och varit med om en JORDBAVNING.

Men trot eller ej, precis som det skakade satt vi i bilen och kande ... INGENTING! Vi markte det inte ens. Tio minuter senare kliver vi in i en affar och en chockad kassorska tittar pa oss med uppsparrade ogon och sager: Did you feel that? It was a horror! Jag sa: Vada?

Typiskt.
Antligen far man uppleva nagot riktigt scary och da marker man det inte ens!
Bad luck.

3 april 2010

Sunshine, ocean & shelfish

Idag har vi haft mysig picknick langs stranden pa The Pacific. En underbar, solig dag, aningen kylig. Vi har varit i en otrolig mataffar och handlat skaldjur, pilgrimsmusslor, sparris och annat gott, och grillat dessa ljvligt goda rackare pa brorsans grill. Vi har druckit drink i jacuzin, samtalat och haft supertrevligt. Min bror bor i ett nygbyggt hus langt uppe bland kullarna mitt emellan Los Angeles och San Diego - med utsikt over hela havet. Verkligen magnifikt!
Imorgon aker pappsen bort i nagra dagar och vi flyttar over till min bror. Syskonbarnen har lov och planen ar att eventuellt aka till San Diego allihopa och bo i bungalow och lapa sol, segla etc ... nagra dagar. Vi far se hur det blir ...

Har kallas langfredagen for Good friday.
Happy easter!

2 april 2010

Hittills: lite sol och mycket shopping

Solen skiner fran och till, men vinden ar inte supervarm. Det ar omkring 16-17 grader. Pappa ar trott och lite gaggig men gullig forstas. Denna vecka bor vi hos pappsen och nasta vecka hos brorsan. Det blir troligen bade roligare och hippare. Idag och igar har jag shoppat nagra fina trojor och koftor till mig och lite smatt och gott till nagra av barnbarnen. Forsoker ocksa fa till en "date" med en gammal van som bor i San Fransisco, eventuellt kor vi upp dit och traffar honom pa sondag, vi far se. En egen biltur nagonstans tanker aven sambon och jag gora nagonstans ... Hur som helst: det Californiska vinet ar gott, oceanen ar bla och min kara familj ar i narheten. Mysigt!!!

Fler rapporter kommer!