26 juni 2009

Lendas in my heart

Några timmar försenad kom jag hem i natt full av underbara historier, berättelser, fantastiska människor och till brädden påfylld! Jag är en NY MÄNNISKA och kanske till och med lite BÄTTRE SÅDAN! Själen dansar och inuti mitt huvud är det sprängfyllt av nya historier, nya sätt att berätta och skriva historier och jag är bara så himlastormande glad!
I morgon åker jag bort en vecka igen – nu ska vackra västkusten få fint besök av oss – men när jag kommer hem ska ni få en lång och utförlig rapport av en upplevelse som vinner högsta vinsten.
Ha det skönt i sommarvärmen!

17 juni 2009

Åker i morgon

Som sagt, Kreta here I come! Vi hörs om ett tag, gör ingenting som inte jag skulle ha gjort under tiden!
Skön midsommar på er!

14 juni 2009

Mycket märklig bonus

Jag förstår inte: Vissa, typ överläkare, påstår att det KAN vara FARLIGT om läkare och sjuksköterskor får bonus för extra snabb behandling av patienter. De påstår vidare att detta sätt att snabbfixa folk KAN innebära att de sjuka inte får den vård de har RÄTT TILL ...

Vem är det egentligen som inte förstår vad?
Eller är det helt enkelt jag som är fullkomligt galen?

12 juni 2009

Snart ...

Nästa vecka mina vänner, nästa vecka kommer jag att befinna mig här! Det vill säga i Grekland på en trevlig och varm ö, Kreta och Svenska kulturcentret Lendas. Där ska jag gå på kurs i ämnet "Fånga berättelsen". Visst låter det vackert och poetiskt?
Så här står det bland annat i kursprogrammet:
Det blir en intensiv och lekfull kurs där vi utforskar berättelsernas grundelement och laborerar med uttrycksformerna. Vill de framställas muntligt eller som noveller, skrönor eller möjligen i dialogform?

Åh, vad jag längtar!

10 juni 2009

Jag lider inte längre

Alla på min arbetsplats (nåja, de flesta) är ibland otroligt bitchiga. Vissa dagar ler de så vänt och rart på morgonen när de kommer för att sedan några dagar senare – vips – se ut som åskmoln och knappt svara på mitt ibland ack så hurtfriska "God morgon". Men nu har jag kommit på vad det är! Något jag sedan några år tillbaka är lyckligen befriad från: PMS!
Ni fattar – vi är 17 kvinnor på min arbetsplats ... varav möjligen fem kan räknas bort ...
Vad sägs om elva brudar med varierande grad av PMS ... Ingen lek!

8 juni 2009

Vad är egentligen problemet?

Bara drygt 43% av Europa orkade ta sig till valurnorna. Inget vidare resultat, verkligen inte. De små partierna gick framåt, de etablerade gick om inte bakåt iaf inte framåt. Tydligt är att folk är engagerade i miljö, övervakning och rättigheter på nätet. Tyvärr är vi också väldigt förtjusta i massa gammaldags värderingar eftersom högerpartierna gick framåt i hela Europa!

Vad kan man dra för slutsatser av detta? Orkar vi inte med något annat än oss själva, finns det inget att rösta på eller VAD ÄR ANLEDNINGEN till att folk inte bryr sig om sin egen och sina barns FRAMTID?

När jag ändå är i farten ska jag passa på att gratulera duktiga Isabella Löwin, MP, som nu åker till Bryssel och förhoppningsvis kan göra sin röst hörd i den otroligt viktiga frågan om fisket och fiskekvoter! Heja Isabella, jag röstade på dig! Om ni inte har läst hennes bok Tyst hav, kan jag verkligen rekommendera den. Hon skriver också verkligt initierade krönikor i Allt om mat!

6 juni 2009

Ord att ta med på vägen

Var uppmärksam på dina tankar de blir dina ord!
Var uppmärksam på dina ord de blir dina handlingar!
Var uppmärksam på dina handlingar de blir dina vanor!
Var uppmärksam på dina vanor de blir din personlighet!
Var uppmärksam på din personlighet den blir ditt öde!

(Översättning från gammalt blad hittat i ungerskt antikvariat).

4 juni 2009

Ösregn både inne och ute?

Tröttheten breder ut sig, man väntar på sommar och semester och att radioprogrammet Sommar ÄNTLIGEN ska börja någon gång. Stress på jobbet, inte ett dugg kul på tv, damm i hemma-vrårna, glåmiga vita kinder och så nu ÖSREGN till råga på allt elände.
Elände elände elände.
Ösegn ösregn ösregn.
Är det detta som kallas livet?
Då tror jag att jag tar det av mig.