31 mars 2009

Teknisk "moron" ...

Jag älskar min iPod passionerat och lyssnar på ljudböcker så fort jag har en stund över. Det trista är att den krånglar då och då. Plötsligt är det bara tyst i öronen ... jag hoppar och knappar opch svär fram och tillbaka och försöker hitta stället där jag var men ibland är det bara fortsatt tyst ... just nu är det tyvärr så ... jag blir GALEN!

29 mars 2009

Trädgårdsmässan



I går var jag med mina kurskamrater
i Trädgårdsdesign på Trädgårdsmässan. Vi mötte vår "fröken" kl 11.00 för att få dagens uppdrag: att designa en balkong. Det var hur många människor som helst på mässan, och det tog timmar att ta sig runt och ännu fler timmar att få kaffe. Men roligt var det och gissa vad jag köpte med mig hem? Arbetsbyxor med tusen fickor och hakar på och med ett ljuvligt mönster av rosor!!! De finns att köpa på www.gardergirl.se. Tänk er bara i sommar när jag glider runt här i trädgården och är hur snygg som helst! Frågan är bara hur mycket jobb som kommer att utföras i dem ... Här ser ni också en bild på min fina lavendel som jag köpte med mig hem och en snygg balkongbild som ska användas i syfte att skapa balkongen som var dagens läxa.

26 mars 2009

Borta bra ...

Hemma igen. I år var bokmässan i Bologna aningen avslagen och många hade ställt in i finanskrisens spår ... Det gapade tomma monterhål här och där och våra förläggarvänner berättade om inställda möten och nerdragningar på alla möjliga håll.

Årets spaning gav flera olika trender: faktaböckerna fortsätter att välla fram, likaså vampyrer och skräck. Fantasy är på klar tillbakagång. Årets "nya" trender är konstböcker för barn och klassiska sagor i många nya roliga utföranden, till exempel en superfin bok med Grimms sagor i serieform med olika illustratörer för varje saga. Snyggt och dekorativt.
Vädret var skönt med ca 15-17 grader och sol på dagarna, kallare på kvällarna. God mat, trevliga kollegor och sköna böcker. Härligt och lite av en chock att komma hem till 0-gradigt och snö ...

21 mars 2009

Med lite socker i botten ....

Nya, glada barnbarn även denna helg - med den skillnaden att de denna gång sover hemma hos mig. Två helger i sträck med barnbarn är definitivt en helg för mycket, i sträck. Men nu sover de sött och rentav lite änglalikt på sin luftmadrass och ser söta ut. Gulliga rent av. De fick båda närapå var sitt frispel efter glass och godis. Rena sockertoppen!
Kinesen är färdiglyssnad, berättaren Johan Rabaeus är ingen höjdare att lyssna på. Gillar inte hans "röster" som är likadana rakt igenom vare sig folk kommer far away eller nära ifrån. Men en mycket bra bok måste jag säga! Spännande, tät, rå, jobbig, läskig, kunnig, väl värd att läsa/lyssna på. Mankell kan sin sak, det kan man inte förneka. Nu ska jag lyssna på Stiegs 3 böcker, det ska bli ett sant nöje trots att jag redan läst dem ...

19 mars 2009

Nu lite uppladdning ...

... inför årets stora barnboksevenemang – den internationella barnboksmässan i Bologna, Italien som pågår mellan den 23-26 mars. På måndag morgon bär det iväg och sedan blir det att titta på barnböcker, prata om barnböcker och träffa kollegor från hela världen som är lika förälskade och nördiga som jag i just – barnböcker ... Plus dricka gott vin och äta superfärsk och supergod pasta och dito sparrisar. Mmmm.

Underbart är kort så redan på torsdag kväll nästa vecka är jag hemma igen – med ett par kilo permesan i bagaget och en himla massa nya intryck i hjärnan.
Det ska bli extra roligt att åka dit i år. Varför jag känner så vet jag inte, men det är bara att njuta av känslan, eller hur?!

16 mars 2009

Bästa presenten får man alltid av sig själv

Kolla, kolla, kolla! Detta lilla smycke har jag fått av mig själv! Tack snälla jag, det är en gammal önskan som nu går i uppfyllelse.
Från och med i dag kommer mina stavpromenader med en ljudbok i öronen att bli himmelska! Jag kommer troligen att gå varv efter varv på ön tills jag A: har nött ut skorna, alternativt B: ljudboken tar slut. Jag inleder den nya trenden walking & reading med Henning Mankells Kinesen. Utlåtande kommer snart.

15 mars 2009

Äntligen hemma!

Jag har överlevt. Men knappt.

Sömn de senaste 2 dygnen: ca 4 timmar
Suttit ner de senaste 2 dygnen: Ca 4 timmar
Ätit de senaste 2 dygnen: Ca 4 matskedar pizza och 4 matskedar yoghurt och ca 4 överblivna varmkorvssnuttar som jag lyckades sno åt mig innan 15- och 11-åringarna slukade dem också ...
Kollat på bloggar de senaste 2 dygnet: Ca 4 sekunder
Lekt de senaste 2 dygnen: Ca 40 timmar ...
Antal timmar jag tänker sova i natt: 4 + 4 minst!

12 mars 2009

Blogg-torka?

Det är trist med snö. Jag vill inte sätta på mig vinterkappa, varma kängor och pannband varje dag.
Vill inte pulsa på oskottade, alternativt nyskottade, glashala stigar.
Roligare är att jag ska vara barnvakt till fyra huliganer (läs barnbarn) hela helgen (2 dygn när man är ovan är lääänge). De är i varierande åldrar från 2 till 15. Kul OCH svettigt troligtvis. Vi hörs nästa vecka, om jag överlever.
Denna typ av inlägg är ett tecken på blogg-torka.
Som sagt.

10 mars 2009

Fy för de lede

Vaknade just upp till en vit mardröm ...
Nu måste vi alla med gemensamma krafter be på våra bara knän att Fru Vår kommer snart. Ty vi tyar icke mer ...
Det enda trevliga en sådan här morgon är att småfåglarna är som tokiga runt fröautomaten.

9 mars 2009

Jag och Lisbeth Salander ...

I går var jag och sambon och såg filmen Män som hatar kvinnor. Det är en välgjord och sevärd film, även om boken förstås är mycket bättre. Det största intrycket gjorde Naomi Rapace som Lisbeth Salander. Hon spelar inte Lisbeth, hon ÄR Lisbeth. I scenen där hon ger sin förmyndare advokaten på pälsen är hon stenkall, stentuff och jätteäcklig. Ändå ser man att hon egentligen bara är en ensam liten unge som har satt på sig en mask för att överleva. Hon gjorde verkligen intryck på mig.

Döm om min förvåning när jag på eftermiddagen i dag stöter ihop med samma Naomi – fast live – i dörren på dagis då jag skulle hämta mitt barnbarn!!! Jag måste ha sett ut som ett UFO först, men samlade mig hyfsat snabbt och sa att jag oftast inte brukar tilltala känt folk men att jag bara var tvungen att berätta för henne att hon suttit på min näthinna hela dagen och att jag tyckte att hon var strålande i rollen. Hur som helst, hon blev glad och jag dröp snabbt av in på avdelningen. Märkliga sammanträffanden man kan råka ut för ...

8 mars 2009

I dag lyxbrunch

För att fira boken och att halva royaltyn har flutit in äter vi idag lyxbrunch på Hamnkrogen i Stocksund. Ena dottern och två barnbarn medföljer och medfirar! Och i kväll blir det mera trevligt då sambon och jag ska gå på bio och se Män som hatar kvinnor.
Mmm ... mysdag ...

7 mars 2009

15 år senare ...

Lördagen den 5 mars 1994 var jag ute på krogen någonstans i Stockholm. En alldeles speciell göteborgare var också kommen från västkusten för att gå på båtmässan över helgen – och gå ut på krogen i huvudstaden. Resten är historia. Nu bor vi båda i Stockholm (efter många års pendlande) och har för ca ett år sedan flyttat ihop, mantalsskrivna på samma adress, i eget nybyggt hus. För att fira detta 15-åriga evenemang så förärades jag med denna fantastiska tulpanbukett och ett presentkort på fotvård. Visst låter det kärringaktigt med fotvård? Visst, det är det också, men himmelskt när man som jag promenerar ca en halvmil om dagen. Min kära göteborgare förärades med ett presentkort i jaktbutiken Hunt och kärlekshjärtan som kan värma honom när han står och fyser på älgpasset ...
Nu väntar nya friska tag – mot 20 år!

6 mars 2009

Gissa bilden!

Kan det vara en skalbagge som hänger där på väggen? En larv? Nej det är en arbetskamrat som klättrar på en vägg! Inte för att jag personligen förstår varför man ska sätta på sig en blöja, sätta ett snöre i nämnda tingest och sedan ge sig upp på en totalt lodrätt vägg och försöka få fotfäste på några små knölar på väggen, ta sig högst upp på samma vägg och sedan "hoppa" ner igen. Om du frågar mig så är det slöseri med tid, energi och muskelkraft ... Nåväl, detta genomfördes i går kväll pga att en annan arbetskamrat (dvs en annan än på bilden) fyllde 50 nyligen ...
Alla överlevde som tur kvällen som avslutades på ett betydligt trevligare ställe än klätterväggen, nämligen på resaurang Göteborg i Hammarby sjöstad! Mums!

3 mars 2009

I augusti kommer vår bok ...

Nu kan jag äntligen äntligen avslöja att jag och min kompis Maria Ström har skrivit vår andra bok! I dagarna har vi skrivit kontrakt på Börja skriva – en handbok om den sköna skrivkonsten. Boken vänder sig till barn mellan ca 10-14 år och dess främsta uppgift är att på ett lättsamt sätt inspirera och uppmuntra unga som gillar att skriva. Boken är späckad med tips – hur man t ex kan börja och sluta, gestalta personer, beskriva händelser, skapa dialoger med mera. Sen kommer mängder med skrivövningar och flera intervjuer med både författare och unga som skriver skönlitteratur, raptexter och bloggar. Och allra roligast är att duktiga Magnus Bard ska illustrera boken!
Återkommer säkerligen i ämnet framöver ... med risk för att bli tjatig ...

2 mars 2009

Grå måndag

Det är som det ska vara: sol på söndagen och moln på måndagen. Man kan jobba i lugn och ro och slipper springa ut och lapa sol på lunchen. Skönt.

1 mars 2009

Sköna söndag

Sol och årets första kaffe på balkongen! Inte jättevarmt men ändå ... Och några av mina pelagonbebisar börjar titta upp så smått ... det känns som om det finns hopp om vår ...
Sen – öva till trädgårdskursen - hur svårt kan det vara att rita in plantor och träd på en bit papper? Supersvårt. Och att komponera en helt tom trädgård – som dessutom är helt j-a platt! Ännu svårare.
Nu falukorv i ugn och cole slow, mums!
Sen Beck. Kanske en fyra max på en skala mellan 0-10.