21 december 2008

Bilderna kommer sen

Av nagon outgrundlig anledning kan jag inte komma at mina mobilbilder pa natet. F-k ...
Sedan sist har jag legat 2 dagar i ryggskott (!) simmat ganska mycket i poolen, atit enorma mangder god cole slow, kottbitar och fisk. Ater inte alls kolhydrater just nu eftersom jag gar pa Annika Dahlqvist diet som ar typ GI 0. I morgon aker jag och sambon till Florida keys ... Aterkommer med rapport.
Solen skiner skont!

14 december 2008

Julen is safe

Jag har en dator med internet har i Florida! Jag behover inte ha julstangt! Men jag har inga prickar pa tangentbordet sa ni far vara overseende nar ni laser har! Idag ar jag lite trott pga av jetlag.
Om jag skriver pa engelska sa behovs inte sa manga prickar ... Trust me. Utanfor huset dar jag bor har folk satt upp sjukt mycket juldekorationer. Jag ska fota ikvall sa ska ni fa se dem imorgon ... See ya!

12 december 2008

God jul & Gott nytt år


Julstängt.
Öppnar åter 1 januari.

Tjingeling,

Magica

Ps. Gör ingenting som inte jag skulle ha gjort. Ds.

11 december 2008

Klart för avfärd

Nu håller jag på och packar inför avresa till USA på lördag. Jag har väldigt lite kläder (det är ca 30 grader varmt där så det behövs inte så stora plagg) men väskan blir ändå supertung eftersom jag efter moget övervägande bestämt mig för att ta med följande böcker:

Färden genom mangroven av Maryse Condé
Det blod som spillts av Åsa Larsson
Tyst hav av Isabella Lövin
I de dödas namn av Ian Rankin
Flickorna från Riyadh av Rajaa Alsanea
Marley och jag av John Grogan
Lång väg hem av Ishmael Beah
Ur vulkanens mun av Helena von Zweigberk
Ett annat liv av Per Olov Enqvist
Brisingr av Christopher Paolini

Nu är mitt enda återstående bekymmer vilken bok jag ska stoppa i handbagaget. Det får nog bli Brisingr, 791 sidor. Då riskerar jag inte att hinna läsa ut den. Det finns singet värre än att sitta utan något att läsa på en flygresa, eller hur?

Årets bästa?!

Nu börjar många bloggar och tidningar lista vad som varit årets bästa inom olika kategorier. Här kommer årets fem bästa böcker enligt min mening utan inbördes ranking:

The Ghost Child av Sonya Hartnett
Människohamn av John Ayvide Lindqvist
Boktjuven av Markus Zusak
Hon älskade av Helena Henschen
Vredens änglar av Joyce Carol Oates

10 december 2008

Inga äkta varor precis

Utdrag ur boken:
”Nog unnar man de tusentals skidåkare som stakar sig fram mellan Sälen och Mora något annat än en pulverbaserad soppa som innehåller mer av förtjockningsmedlet hydroxipropyldistärkelsefosfat än äkta bär. Dock inte Vasaloppssponsorn Ekströms, vars klassiska soppa har en blåbärshalt på 5 procent.”


Annas goda pepparkakor innehåller inte ett enda gram smör, bara billiga vegetabiliska fetter. Den som brukar lägga pressad skinka på morgonmackan vill förmodligen inte veta hur denna produkt har framställts, och den som väljer Arbogas ungsbakade gräddpastej har säkert inte en susning om att förpackningen bara innehåller 1 procent grädde!
Äkta vara är Mats-Eric Nilssons fristående fortsättning på succéboken Den hemlige kocken. Med den här boken som hjälp guidas vi i vilka ingredienser 150 av våra mest populära livsmedel innehåller.

Jag blir otroligt upprörd – inte kunde jag drömma om att vi blir så totalt grundlurade av livsmedelsindustrin!


8 december 2008

The reading

Som sagt. Nu packas högen med böcker som ska läsas på resan. Det är lite tufft att flera av böckerna är inbundna, stora, tunga och tjocka. Men det får gå. Här är den ännu så länge korta listan:
Ett annat liv av Per Olov Enqvist
Brisingr av Christopher Paolini
Ur vulkanens mun av Helena von Zweigberk
Tyst hav av Isabella Lövin

Sen ska jag köpa ett gäng pocket, minst 4 för priset av 3.
Pockettips?

5 december 2008

The Author

Läser i dag i DN att J.K. Rowlings nya bok som släpps i dag inte kommer att översättas till svenska. Det tycker jag är både synd och skam och ett svek mot alla unga läsare som slaviskt har köpt alla böckerna om Harry Potter.
Bokens titel är The Tales of Beedle the Bard och är en samling med fem sagor. Intäkterna från boken går till utsatta barn i Östeuropa.

4 december 2008

The X-mas

Nu har jag julpyntat lite – här kan ni nu beundra mina nya supersnygga "bardot-rutiga" plåtkrukor med fina amaryllisar i och rött blockljus med silverkulsfot! Allt inhandlat på mitt lokala Åhlens idag. Detta är så mycket jul det blir eftersom vi drar till andra sidan Atlanten redan nästa lördag.

Skulle önska att det stod en STOR skål godis bredvid men eftersom jag nu går på en särskild diet så gör det tyvärr inte det.
Kolhydrater göre sig icke besvär!

Ps. Jag håller på och samlar på mig bra pocketböcker till resan. Tips tack!?

3 december 2008

The darkness

Nu är klockan 9.00 på morgonkvisten och det är nästan kolsvart ute. Vilket j-a mörker. Fördelen med mörkret (om det nu finns någon, det är nog bara ett fåfängt försök att muntra upp mig själv) är att man får tända adventsstjärnor i varenda vrå. Och så kan man ju roa sig med att äta lussebullar som Lisa gör. Och om man inte som jag går på en särskild diet, eftersom jag ser ut som en julgris redan långt FÖRE jul. Då får man inte ens äta en endaste liten pepparkaka ... Tänk på det när ni frossar i er! Vissa är det faktiskt synd om!

1 december 2008

Gissa bilden

Ungefär till de trakter där man kan gå och kolla på detta ska jag och sambon åka över jul. Någon som kan gissa vart?