30 augusti 2008

Gustav heter ju min pappa

Jag förstår inte varför denna mycket hotfulla orkan heter samma sak som min pappa? Är det någon som vet hur vädermänniskorna resonerar när dom döper dessa oväder?
Jag är i alla fall glad att jag inte bor i Karibien så här års. Man kan ju fundera över hur kul det är att det snart är höst, mörker och vinter här hemma, men det är bättre än det där monstret till orkan i alla fall.

25 augusti 2008

Smygtitt? Knappast!

Kolla här!
Jag håller med En annan sida. Detta är inte mycket till smygtitt på filmen Män som hatar kvinnor! Vet inte ens om filmsnutten är värd att kallas trailer ...

Tack gode gud

Nu är OS slut och livet kan återgå till normal status. Härligt! Men det är en sak jag undrar över: När börjar egentligen nästa omgång av Lost?

22 augusti 2008

Befriat från skratt

Min tandläkare karvade ut tre tänder inklusive rötter på mig i tisdags. Jag äter Alvedon och ser ut som en fattig kvinna från för 100 år sedan. Jag kan knappt le och ännu mindre skratta – möjligen fnissa lite diskret och hålla ena handen för munnen. Och ännu så länge kan jag bara äta gröt och fil. (Kanske lyckas jag bli av med ett kilo på kuppen?) Så här ska jag det i 2 (!!!) månader. Tills det har läkt och jag kan gå till farbror tand-kirurgen och få två skruvar inopererade som det sedan ska sitta fina små kritvita implantat på ...

Roligare har jag haft.

18 augusti 2008

Snälla ge mig tips

Om en månad ska min dotter gifta sig – och jag ska hålla tal. Normalt håller jag rimmade tal (lätta att skriva och man får läsa innantill när man håller det) men det tänkte jag inte göra denna gång eftersom jag gjort det ALLDELES FÖR många gånger.Just nu har jag lätt PANIK.
Vad ska jag säga?
Är det någon som har något som helst tips?
Tema?
Belöning utlovas!

S.U.C.K.

Så här rörigt är det på mitt skrivbord tre timmar efter avslutad semester. Det bådar inte gott.
Tur i alla fall att det är gråväder ute och snälla arbetskamrater inne.

17 augusti 2008

35 000 fjortisar

Rubrik ur Dagens DN:

"Ung08 slog publikrekord"


I går kväll ca klockan 17.00 ringde mitt näst äldsta barnbarn. Han är 11 år och MYCKET musikintresserad. Särskilt av HIP HOP. Han är särskilt förtjust i Adam Tensta och jag har tydligen, i något MYCKET svagt ögonblick, lovat att FÖLJA MED på en konsert där Tensta spelar. I går kom till barnbarnets stora LYCKA detta ögonblick. Adam Tensta skulle spela i Kungsträdgården. Vad kunde jag göra annat än säga SJÄLVKLART följer jag med min ÄLSKLING. Sagt och gjort. Jag, sambon och barnbarnet åkte till Kungsan - tillsammans med 34. 999 ungar mellan 11 och 14. Medan vi vuxna stod tätt tryckta mot tältet där Morsor och Farsor på stan huserade (verkade vara säkraste stället - där fanns även en polis!) diggade barnbarnet av hjärtans lust. I tre timmar log vi och sa till honom att vi tyckte att det var coolt och super och diverse andra lögner.
Efter denna pärs anser jag mig värd en medalj.

OS-usch

Jag avskyr OS.
Jag avskyr OS.
Jag avskyr OS.
Jag avskyr OS.

Särskilt på tv.

16 augusti 2008

Bokbrist

Kolla på min skämmigt skramligt tomma bokhylla! Jag har rensat ut så många böcker de senaste flyttarna att jag nu nästan inte har några böcker kvar! Detta upptäckte jag när vi nyss satte upp min nya bokhylla i nya huset. Lådorna som står på golvet innehåller barn- och ungdomsböcker och ska få en helt egen bokhylla (som ska sättas upp där det nu syns en del av ett furuskåp till vänster i bild).
Detta innebär, gott folk, att jag nu kan börja om från början och samla böcker! Vilken lycka va?
Något helt underbart som inte syns i bild är att skönlitteraturen och pocketarna (längst ner) står uppställda i bokstavsordning!

Grattis Madonna 50

Popikonen Madonna fyller 50 år i dag.
Undrar hur hon bär sig åt för att se så ung ut.
Jag tror det stavas P.E.N.G.A.R.

Hur som helst, jag är inte ett Madonna-fan men kan ändå inte låta bli att imponeras av denna kvinnas uppfinningsrikedom, vilja och talang.
Grattis!

T is the letter

Malin är i gång igen. Utmaningen nu är att nämna en bok och en författare som man gillar, avskyr, beundrar, skrttar åt, skräms av eller ... Vill man så kan man även lägga till litterär karaktär.
Författare på T: Självklart J. R. R. Tolkien. Att han har skrivit verket Sagan om Ringen har väl knappast någon missat. Jag älskar alla böckerna och har (som sagt) läst dem fyra gånger hittills. Brukar ta en ny vända ungefär var tionde år så det är snart dags igen. Extra spännande i ny översättning och allt.

Bok på T: Tusen strålande solar av Khaled Hosseini som också skrivit Flyga drake. Den här boken handlar om två utsatta kvinnor i Afghanistan. Fantastisk bok. Nästan bättre än den första.

En annan väldigt bra bok på T är Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe.

Karaktär på T: Tintin, seriefigur tecknad av Hergé. En av mina favoriter som barn.

15 augusti 2008

12 augusti 2008

Vilken sonat

Nu har jag läst ut Sonat till Miriam. Det är en oerhört sorglig bok. Outhärdligt sorglig och full av kärlek. Det handlar om en man som mist sin dotter, som miste den som han trodde var hans mor, som miste sin älskade för länge sedan och som till sist står där helt utlämnad och ensam – utan att känna till sitt eget förflutna. Vem är han? Var kommer han ifrån? Och varför talade han inte om för sin dotter var hon kom ifrån innan det var försent? Han reser tillbaka varifrån han kom för nitton år sedan för att försöka få grepp om sin bakgrund. En lågmäld berättelse för oss som gillar passionerad sorg.

Jag och korna

För exakt 5 veckor sedan tog jag min sista snus (någonsin?) och sedan dess har jag lyckats skaffa mig en ny last: Wrigleys Extra chewing gum. Det vill säga tuggummi. Det märkliga är att jag ALDRIG tidigare i hela mitt liv varit särskilt road av tuggummi. Och nu idisslar jag som värsta kossan! Men kanske är det så att summan av lasterna är konstant? Eller hur säger man?

11 augusti 2008

No subject

Måla. Regn. Täcka brädor.
Måla. Regn. Täcka brädor.
Måla. Regn. Täcka brädor.
Så ser mitt liv ut i dag.
Hur har ni det?

7 augusti 2008

Lite religöst

Det är nästan lite gudomligt på vår lilla ö så här timmarna efter regnet. Träden droppar och ångar och fåglarna flyger glatt mellan stammarna och getingarna surrar så slött ...

6 augusti 2008

Stenrik

Som ni ser så har vi en fantastisk förmögenhet. I sten. Stenarna ska flyttas ca 35 meter till baksidan av vårt hus där det ska fyllas igen. Problemet är bara att det inte får plats en grävmaskin där, vilket innebär att stenarna bara kan flyttas på ett sätt med två manuella hjälpmedel.
Gissa vilka? Skottkärra och händer.
Jag har bara en kommentar.
Sisyfos.

5 augusti 2008

Läst hittills

Nu har jag bara en och en halv veckas semester kvar. Det är fasligt vad tiden går fort när man har kul. Tre och en halv vecka har snabbt studsat iväg ...
Efter att ha läst två Oates, har jag nu också läst Italienaren av Lars-Olov Karlsson. Jag skrev om hans senaste bok Amerikahuset för ett tag sedan och nu alltså bok ett: Bra - men kanske gillade jag andra boken ännu lite mer. Lite flyter de ihop, även om första boken är en enda lång och invecklad kärleksförklaring och den andra aningen mer deckare. Hur som helst mycket bra böcker! Rekommenderas.
Alldeles nyss påbörjade jag så Linda Olssons Sonat till Miriam. Den är aningen knepig att komma in i. Jag fick faktiskt skärpa mig en stund för att inte lägga den ifrån mig. Den känns så här på sidan 84 djup, melankolisk, eftertänksam, långsam. Mao lite trög, men tillräckligt intressant för att fortsätta läsa. Än så länge.

3 augusti 2008

Många äpplen blir det ...


Så här ser det ut i hela min trädgård. Många olika äpplen som faller av och ruttnar. Många äpplen som inte faller av och som antagligen förväntar sig att bli plockade ... av mig ... hrmpff ... Vad göra med alla äpplen?